İlk kişisel sergisini Düsseldorf’da açtı

Güncelleme Tarihi:

İlk kişisel sergisini Düsseldorf’da açtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2023 11:40

Genç sanatçı Lâl Batman, Almanya’nın Düsseldorf kentindeki Anna Laudel Sanat Galerisi’nde ‘The Floor is Lava’ adlı ilk kişisel sergisini açtı. Sergi, 4 Şubat 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosluğu ve Avrupa Türk İşinsanları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) de Lâl Batman sergisinde, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) iletişim stratejisi çerçevesinde ‘Sanat Birleştirir’ başlığıyla özel bir etkinlik düzenledi. İş, sanat ve siyaset dünyasından Türk-Alman davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte galeri yöneticisi Marina von Morr ve ATİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Sarıyar’ın selamlama konuşmalarının ardından Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, sanatın köprü görevine vurgu yaparak şunları söyledi: “Lâl Batman çok genç bir sanatçımız ve entelektüel derinliği olan eserler üretiyor. Ülkemizi uluslararası alanda da başarıyla temsil ediyor. Sanatın kültürleri birleştiren, insanlığın ortak paydası olma özelliğinden yola çıkarak biz de bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. AB’ye tam üyelik bizim hedefimiz olacak. Bu üyelik yolunda siyasi engellerin kaldırılması ve tam üyeliğin yanı sıra Gümrük Birliği’nin de güncellenmesi, dünyanın içinden geçtiği zor jeopolitik ve jeoekonomik zamanlarda gerek ülkemize gerek AB ülkelerine çok ciddi iktisadi ve kültürel katkılar sağlayacak. Ayrıca, AB’nin de içinde bulunduğu transatlantik topluluğun Batı dünyasının evrensel değerler mesajını doğrulayacak bir adım olacak. Kültürel ayrılıkların, AB üye ülkelerin günlük iç siyasi tartışmalarının ötesinde, ortak değerler temelinde bir araya gelebildiğimizi gösteren bu proje oldukça önem taşıyor.”

İlk kişisel sergisini Düsseldorf’da açtı

Ali İhsan İzbul

Haberin Devamı

Türkiye-Avrupa ilişkilerinin 13’üncü yüzyıla uzan bir geçmişi olduğuna ve bunun izlerinin Avrupa kültüründe, mimarisinde, müziğinde de görüldüğüne dikkati çeken Başkonsolos İzbul, Mozart ve Beethoven’in eserlerindeki Türk motiflerinden örnek verdi.

İlk kişisel sergisini Düsseldorf’da açtı

Aziz Sarıyar, Mustafa Sayın

Haberin Devamı

‘SANAT SINIRLARI AŞAN BİR DİL’
ATİAD Başkanı Aziz Sarıyar da Lâl Batman sergisindeki etkinlikle ilgili şunları söyledi: “ATİAD olarak, Türkiye’den gelen sanatçılara bir platform sağlanmasına destek olduğumuzu göstermek istedik. Çünkü sanat, bütün sınırları aşabilen, ön yargıları ortadan kaldırma gücü olan herkesin anladığı bir dil. Düsseldorf’un önde gelen galerilerinden biri olan Anna Laudel Sanat Galerisi’nde Türkiye’den gelen genç bir sanatçının sergisinin olması çok güzel. Katılımcılar arasında pek çok Alman davetli de var. Bu şekilde Türkiye’den gelen sanatçılarla Alman toplumu arasında da bir köprü olmak istedik” dedi.
Galeride Lâl Batman dışında, Cem Sonel ve Ramazan Can’ın da bazı eserleri sergilendi. Farklı teknik ve araçlar kullanan, eserlerini klasik sanat akımlarıyla tanımlamayan Lal Batman, karışık/karma yöntemlerle çalışıyor. Çeşitli uluslararası fuarlara katıldığını belirten Batman, Düsseldorf’un kalbinde Anna Laudel Sanat Galerisi’nde kişisel sergisini açmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

İlk kişisel sergisini Düsseldorf’da açtı

İlk kişisel sergisini Düsseldorf’da açtı

İlk kişisel sergisini Düsseldorf’da açtı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!