İlginç savunma

Güncelleme Tarihi:

İlginç savunma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2011 09:16

Cinayet sanığından şoke eden savunma: Psikolojik sorunum yok, satılık tabelasına takıntım var.

Haberin Devamı

Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Ö.T. iddia edildiği gibi psikolojik sorunlarının bulunmadığını söyledi. Kendisinin mülk zengini olduğunu belirten Ö.T., "Arazim üzerinde birileri 'Satılık' tabelası asmış. Satılık tabelasına takıntım var. Bunu sökerken Nuri Çalışkan bana 'Neden çıkartıyorsun o yazıyı' diye çıkıştı. Aramızdaki tartışma sonrası elimi kana buladım" dedi.

Bursa’nın merkez Nilüfer İlçesi’nde psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Ö.T. geçen Mayıs ayında iddiaya göre istediği halde kendisine sigara vermeyen Nuri Çalışkan’ı sopa ile dövüp bıçakla boğazını keserek öldürdü. Cinayetten sonra yakalanan ve tutuklanan Ö.T. hakkında Bursa 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten Adam Öldürmek' suçundan, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu, Ceza İhtisas kurulu, 4’üncü İhtisas Dairesi tarafından, hakkında cezai ehliyetinin bulunduğuna yönelik rapor verilen Ö.T. ilk kez hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme heyetine bir psikolojik sorunun bulunmadığını söyleyen Ö.T. şu iddialarda bulundu.

"Ben mülk zenginiyim. Çok sayıda arazim var. Bunları yazışmalar ile öğrenebilirsiniz. Hayatta en büyük takıntım, arazim üzerine 'Satılık' tabelasının asılmasıdır. Olay sabahı birileri tabela asmışlar. Ben de bu yazıyı sökerken yoldan geçen Nuri Çalışkan, 'Neden tabelayı çıkartıyorsun' diyerek bana sataştı. Çıkan tartışmada onu infaz ettim. Sonra da cesedinin başında bekledim."

Ömer Türker, duruşmaya "Müşteki" olarak annesi Nimet Çalışkan ile gelen Nuri Çalışkan’ın oğlu Mesut Çalışkan ile 'Neden dik bakıyorsun' tartışması üzerine birbirlerine küfretti. Mahkeme heyeti bu tartışmadan sonra Mesut Çalışkan’ı duruşma salonundan çıkardı.

Duruşma dosyadaki eksik evrakların beklenmesi ve tanıkların dinlenmesi için Ekim ayına ertelenirken sanığın tutukluluk durumunun devamına karar verildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!