İlayda'ya yardıma koştular

Güncelleme Tarihi:

İlaydaya yardıma koştular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2012 12:16

Almanya’nın Freiburg Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisi süren lösemi hastası İlayda Yıldız’a (6) uygun kök hücre bulunması için Stuttgart’ta doku tipleme kampanyası düzenlendi.

Haberin Devamı

Stefan Morsch Vakfı aracılığı ile düzenlenen kampanyaya bine yakın vatandaş katıldı. Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı Dr. Nils Schmid’in eşi Tülay Schmid, VfB Stuttgart’ın yıldız futbolcusu Serdar Taşçı’nın da katıldığı doku tipleme kampanyasında maddi yardım da toplandı.

Standlarda yiyecek satılarak elde edilen gelir, kan testi masrafları için bağışlandı. İlayda’nın Singen’de yaşayan babası Nuhhacı Yıldız, Türkiye’deki akrabalarının kök hücrelerini test ettirmek istediğini ancak her testin 387 TL olduğunu belirtip şöyle konuştu:

“Dünyadaki kemik iliği bağış bankalarında sadece 150 bin Türk kayıtlı. Türkiye’de ise İstanbul Çapa Üniversitesi ile Ankara İbni Sina Hastaneleri dışında ilik bankası yok. Türklerin genleri Avrupalılara göre çok farklı. Bu kampanyalara büyük umut bağlıyoruz. Uyumlu ilik bulunma şansı Türk donörler arasında daha yüksek.”

Kampanyaya destek verenlere teşekkür eden Tülay Schmid de, kampanyaya katılamayanların da İlayda’ya destek olabileceklerini söyleyerek, “Yapacakları tek şey Stefan Morsch Vakfı’nın internet sitesinde girip, istek yapanlara vakıf içinde şırınga ve tüp bulunan hijyen paketi gönderiyor. Ev doktoruna gidip kan aldırıp zarfı kapatıp vakfa göndermek yeterli. Pul gerekmiyor. Hiçbir masrafı yok” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!