İlayda için seferberlik

Güncelleme Tarihi:

İlayda için seferberlik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 10:58

ALMANYA’nın Singen kentinde yaşayan ve bu yılın şubat ayında lösemi teşhisi konulan 6 yaşındaki İlayda Yıldız, aylardan beri Freiburg Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyor.

Haberin Devamı

Singen’de yaşayan Türkler ve Almanlar, acil kök hücre nakli bekleyen küçük kızı kurtarmak amacıyla, ‘İlayda için lösemiye karşı el ele’ adı altında bir kampanya başlattı. Aksiyon grubunun faaliyetleri çerçevesinde, Singen sınırları da aşılıp güney Almanya’nın birçok kentindeki okul, cami, dernek ve marketlere posterler asılarak, İlayda için düzenlenecek doku tipleme kampanyasına katılım ve bağış için teşvik edildi. Ayrıca internette Facebook üzerinden bilgi ve destek amacıyla sayfa da oluşturuldu.

Türkler’den destek bekliyoruz
Grup sözcüsü Cengiz Bozkurt, kök hücre naklinin en kısa sürede gerçekleşmesi gerektiğini ve bu yüzden zamanın İlayda’nın aleyhine işlediğini söyledi. Eylül ayında Singen Belediye Başkanı Oliver Ehret himayesinde ve Alman Kemik İliği Bilgi Bankası (DKMS) öncülüğünde gerçekleşecek doku tipleme kampanyasına dikkat çeken Bozkurt, şunları söyledi: “Türk vatandaşları arasında uygun doku örneği bulma olasılığı daha yüksek. Bu nedenle kampanyaya özellikle Türklerin ilgi göstermesini ümit ediyorum. Tipleme sayesinde çeşitli kan hastalıklarına yakalanan başka insanların da hayatları kurtarılabilir.”

Herkes katılabilir
İLAYDA için doku tipleme kampanyası 2 Eylül 2012’de Singen Stadthalle, Hohgarten 4 adresinde saat 10.00-16.00 arası düzenlenecek. 18-55 yaş arasında herkes doku tipleme için kan örneği verebilir. Kan örneği verme işlemi ücretsizdir. Ancak doku tipleme masraflarının karşılanmasına katkıda bulunmak isteyenler, DKMS Spendenkonto: 44 72 742, Sparkasse Singen-Radolfzell, BLZ: 692 500 35 hesabına ödeme yapabilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!