İlahiyatçılar Köln’de buluştu

Güncelleme Tarihi:

İlahiyatçılar Köln’de buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 12:30

DİYANET İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) İslam Din Eğitimi Dokümantasyon Merkezi, Almanya’da ve Türkiye’deki ilahiyat fakültelerinde okuyan öğrencilere Köln’de iki günlük seminer düzenledi.

Haberin Devamı

Seminerde Almanya’da yeni kurulan İslam İlahiyatı Merkezleri’nde görevli profesör ve öğretim üyeleri İslam İlahiyatı, İslam Bilimleri, Din Bilimleri, Din Pedagojisi, İslam Felsefesi, İslam Tarihi, tasavvuf gibi değişik konularda sunum yaptı.

DİTİB Başkanı Prof. Dr. Ali Dere, yakın zamana kadar Almanya’da İslam ilahiyatı sahasında uzman yetiştirmek için çok çaba sarf edildiğini ve bu konuda zorluklar yaşandığını belirterek, “Burada doğup büyüyen ve kendisini yerli hisseden genç Müslümanlar artık bu alanla ilgileniyor. Bu program, Almanya’da dini cemaat olarak bu gelişmelere ortak olmak ve katkı sağlamak amacıyla üniversitelerle işbirliği içerisinde düzenlendi. Programı hayata geçiren ve katkı sağlayan tüm akademisyen ve çalışanlara teşekkür ederim” dedi.

DİTİB İslam Din Eğitimi Dokümantasyon Merkezi Sorumlusu Süleyman Tenger, iki günlük seminere Türkiye’de Uluslararası İlahiyat Fakültesinde okuyup yaz tatili için Almanya’ya gelen yaklaşık 30 öğrencinin yanında aynı bölümden mezun olan 10 öğrenci ile Frankfurt ve Tübingen Üniversitelerinde öğrenim gören 20 ilahiyat öğrencisinin katıldığını söyledi.

Türkiye ve Almanya’da ilahiyat okuyan öğrencilerini bu toplantıda birbirlerini tanıyıp, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Tenger, bu tür buluşmalara ileri ki süreçte de üniversitelerle işbirliği yapılarak devam edeceğini vurguladı. Program öğrencilere verilen çeşitli hediyeler ve Lülsdorf Selimiye Camii Derneği tarafından düzenlenen piknik programıyla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!