İkizlere isim töreni

Güncelleme Tarihi:

İkizlere isim töreni
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2011 14:57

Danimarka'nın Veliaht Prensi Frederik ve eşi Prenses Mary, bir süre önce dünayaya gelen ikiz çocukları için isim töreni düzenlediler.

Haberin Devamı

Holmens kilisesinde düzenlenen dini törende ikizlerden erkek olana Vincent Frederik Minik Alexander, kız olana ise Josephine Sophia Ivalo Mathilda ismi verildi. İkizlere verilen isimlerin popüler ve geleneksel kraliyet isimleri olmaması herkesi şaşırttı. Veliaht Prens Frederik ve Prenses Mary kollarında ikizleri ile kiliseye girerken koro ”ben Danimarka'da doğdum” şarkısını, isim töreni bittikten sonra da ”güzel uyu benim küçüğüm” şarkısını söyledi. Törenden sonra kiliseden çıkan Prens Frederik ve Prenses Mary, saraya çocukları kucaklarında yürüyerek gittiler. Yolda Prens Christian ve Prenses İsabella da oldukça neşeli vaziyette anne ve babalarının önünden oynarak yürüdüler. Yol boyunca basın mensuplarına poz veren Frederik ve Mary halkın bayraklarla tezahüratı arasında saraya girdiler.

Haberin Devamı

Törene katılan 300 misafir daha sonra Amelienborg sarayına geçerek burada verilen resepsiyon ve akşam yemeğine katıldılar. Klisedeki tören televizyon kanallarından naklen yayınlandı. Ancak akşam saatlerinde Prenses Mary'i sarayda bırakarak arkadaşları ile eğlenmeye çıkan Veliaht Prens Frederik kameralara yakalandı. Prens Frederik Simons adlı gece klübünü saat 02.45'te terk etti. Prens klüpte eğlenirken gece klübüne yakın komşular da aşırı gürültü yapıldığı gerekçesiyle polise suç duyurusunda bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!