İkinci kez ölümden döndü

Güncelleme Tarihi:

İkinci kez ölümden döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2011 16:43

ALMANYA’nın Düsseldorf kentinde yaşayan Mehmet Uludağ (50), yaz tatili için gittiği Türkiye’de ikinci kez ölümün eşiğinden döndü.

Haberin Devamı

Uludağ, on yıl önce de Türkiye’ye izine giderken Bulgaristan’da silahlı saldırıya uğramış ve ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kurtulmuştu. 10 yılda 14 kez ameliyat olmasına rağmen sağlığına tam olarak kavuşamayan Uludağ’ın rahatsızlığı, bu kez memleketi Adana’da nüksetti. Adana’da tekrar ameliyat olduktan sonra vücudunda morarmalar olan Uludağ, ADAC uçağıyla Düsseldorf Üniversite Kliniği’ne getirildi.

SAĞLIĞI UYGUN DEĞİLDİ
Eşi Mehmet Uludağ’ın saldırıdan sonra iç organlarıyla ilgili büyük sıkıntılar çektiğini belirten Perihan Uludağ, şunları söyledi: “Almanya’da doktorlar son bir kez daha ameliyat ederek, bu sorunu çözeceklerini söylediler. Ancak çok sık ameliyat olduğu için sağlığı yeni bir ameliyata uygun değildi. Doktorlar bir süre daha bu sorunla yaşaması gerektiğini, ameliyatın da son derece dikkatli yapılması gerektiğini söylediler.” Türkiye’deki doktorların eşinin rahatsızlığını hafife aldığını ve bu nedenle ameliyattan sonra ölümle burun buruna geldiğini ileri süren Perihan Uludağ, şöyle devam etti:

6 BİN TL ÖDEDİK
“Özel hastaneye gittik ve doktora durumu en ince ayrıntılarıyla anlattım. Küçük bir ameliyatla eşimin eski sağlığına kavuşacağını söyledi. Hatta iyileşme şansının yüzde 95 olduğunu söyledi. Biz de umutlandık. Hastaneye yaklaşık 6 bin TL ödedik. Ameliyattan iki gün sonra eşimin vücudu morardı ve kendinden geçti. Ciğerleri su toplamaya başladı. Hemen ikinci ameliyata aldılar. ADAC’ı arayıp kendisini Almanya’ya götürmeyi teklif ettim. Ama doktorlar, Alman doktorların da çare olamayacağını söylediler. Eşim şu anda Almanya’da yoğun bakımda. Yine ameliyat olması gerekiyor. Sorumlu doktoru mahkemeye vereceğiz.”

ÜNİVERSİTEDE KURTARDILAR
Eşini daha sonra Çukurova Üniversitesi’ne naklettiklerini anlatan Perihan Uludağ, “Eşimi yeniden ameliyat ettiler. Yaşama şansı yüzde 2’ydi. Eşimi kurtaran doktorlar bağırsakların yanlış dikildiğini ve yeniden patlayarak dışkının tüm vücuda yayıldığını, kanda iltihap oluştuğunu söylediler. Çukurova’daki ameliyattan sonra eşimi Almanya’ya naklettik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!