İki Türk 'Gönüllü Vatandaşlık Ödülü'nü aldı

Güncelleme Tarihi:

İki Türk Gönüllü Vatandaşlık Ödülünü aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 15:23

Frankfurt Belediyesi ve Frankfurter Sparkasse Vakfı tarafından verilen Gönüllü Vatandaşlık Ödülü'nü alanlar arasında bu yıl Bican Erbaşlı ve Hilal Özkuşçu adlı 2 Türk de yer aldı.

Haberin Devamı

Gönüllü olarak gençlere yönelik çalışmalar yapan kişi, kurum ve vakıfların toplam 10 bin Euro ile ödüllendirildiği ve bu yıl beşincisi düzenlenen ödül töreninde, toplam 45 başvurudan 12'sine ödül verildi.

Ödüller Frankfurt Belediye Meclisi Üyesi Uwe Becker ve Frankfurter Sparkasse Vakfı Başkan Yardımcısı Herbert Hans Grüntker tarafından sahiplerine teslim edildi. Ödül törenine Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Rhein da katıldı. Bican Erbaşlı adlı Türk genci, 5 farklı kategoride verilen ödüle, Alman polislerin göçmen kökenli gençlerle diyaloglarını artırmak ve önyargıları kırmak için yaptığı çalışmalar nedeniyle layık görüldü ve 1000 Euro'luk para ödülünü aldı.

Erbaşlı, "Alman polislerin göçmen kökenli gençlerle olan iletişimini artırmak için çalışmalar yaptım. Henüz hayata geçmemiş bir projem var. Tandem isimli bu projeyle göçmen kökenli gençler, polislerle birlikte devriye görevine çıkacak ve birlikte vakit geçirecekler. Böylelikle önyargılar kırılmış olacak ve karşılıklı daha iyi iletişim sağlanacak" dedi.

Maedchenbüro Bockenheim da (Bockenheim genç kızlar bürosu) genç kızlara yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı 1000 Euro'luk ödüle layık görüldü. Büroda gönüllü olarak hizmet veren ve ödülü alan Hilal Özkuşçu, 2 yıldan bu yana 12 ila 16 yaş arasındaki kız çocukların sorunlarıyla ilgilendiğini belirterek, 17 farklı ülkeden 40 genç kızın sorununa çare bulmaya çalıştığını söyledi. Özkuşçu, gelecekte de öğretmen olmak istediğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!