İki Müebbet

Güncelleme Tarihi:

İki Müebbet
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2011 22:32

Almanya'nın Wiesbaden kentinde 30 Eylül 2009'da evinde 56 bıçak darbesi ile öldürülen iki çocuk annesi Nurdan Eker'in (31) davası dün Wiesbaden Bölgesel Mahkemesi'nde karara bağlandı. Eski eşi Nurdan Eker'i 56 bıçak darbesi ile öldürdüğü iddiası ile Wiesbaden Bölgesel Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Hasan Hüseyin Eker, tecavüz ve cinayet suçlarından ömü boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

ESKİ BALDIZA ÖPÜCÜK
Karar gününde Hasan Hüseyin Eker'in (41) akrabalarının duruşma salonuna gelmemesi dikkat çekti. Cinayete kurban giden Nurdan'ın Düren kentinde yaşayan kız kardeşi Sema da duruşmada hazır bulundu. Duruşma salonuna büyük bir rahatlıkla gelen ve çevreye gülücükler saçan Hasan Hüseyin Eker, mahkeme heyeti yerini almadan önce karşı masada oturan baldızına küfür ederek öpücük gönderdi. Buna son derece sinirlenen baldız Sema, “Terbiyesize bakın, utanmadan öpücükler gönderiyor. Bu adam sapık. Kendini deli yerine koydurup cezaden kurtulmak istiyor” diye tepki gösterdi. Mahkeme heyeti kararı açıklarken Eker'in kararı umursamaz bir şekilde dinlemesi dikat çekti.

KAN LEKESİ ELE VERDİ
Bütün bilirkişi raporlarına ve Hasan Hüseyin Eker'in olay gününde olay yerine yakın yerlerde görülmemesine rağmen, Eker'in saatinde tespit edilen kan lekesi duruşmanın aleyhine dönmesine neden oldu. Eker'in, “Biz ayrılmamıza rağmen görüşüyorduk. Yaş günlerini birlikte kutladık. Evine girip çıkıyordum. Cinayetten bir gün önce birlikte olduk. Saatimde bir kan lekesinin bulunması normal. Olay günü ben çalışıyordum” şeklindeki savunması inandırıcı bulunmadı. Hasan Hüseyin Eker'in bir yılı aşkın süredir duruşmalarda yaptığı hareketler kendi avukatları tarafından da zaman zaman, “Sempatik görünmese de cinayeti o işlemedi” yolunda savunmalarına neden olmuştu. Hasan Hüseyin Eker'in avukatları karara üst mahkemede itiraz edeceklerini açıkladılar.

Haberin Devamı

EŞ KATİLİNE ÖMÜR BOYU

Gross-Umstadt kentinde 2009 yılının ekim ayında kendisinden boşanmak isteyen 37 yaşındaki eşi Figen C.'yi öldüren İsmet C.'ye (43) Darmstadt Eyalet Mahkemesi'nde görülen dünkü davada ömür boyu hapis cezası verildi. İlk duruşmada zanlı hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası isteyen savcılık, İsmet C.'nin 2009'un ekim ayında, eşinin boşanmak istemesi üzerine, sözde namusunu korumak amacıyla karısını öldürdüğünü ileri sürmüştü. Zanlının avukatı ise cinayetin namus cinayetiyle bir ilgisi olmadığını ve müvekkilinin dinle bağlantısı bulunmadığını söylemişti. Mahkemede sadece avukatı aracığıyla açıklamada bulunan İsmet C., sadece, "Her şey çok çabuk gelişti" diye ifade vermişti.

GÜRCİSTAN'A KAÇMIŞTI
Zanlının çevresiyle ilgili araştırmalarda bulunan psikiyatr bilirkişi görülen ilk mahkemede, zanlı ile eşinin sık sık tartıştıkları bilgisini vermişti. İsmet C. de ilk duruşmada verdiği ifadede, eşinin kendisine sıkça hakaret ettiğini, defalarca bıçakla üzerine yürüdüğünü, cinayetin işlendiği gün, eşinin kendisine bıçak çektiğini ve mücadele sırasında elinden yaralandığını söylemişti. İfadesinde cinayet anını hatırlamadığını söyleyen İsmet C., karısını öldürdükten sonra, bir yakınının yardımıyla cesedi bir bağa götürdüklerini ve burada karısının başını vücudundan ayırarak toprağa gömdüğünü itiraf etmişti. Cinayetten sonra Türkiye'ye kaçan İsmet C., Türkiye üzerinden de Gürcistan'a geçmiş burada yakalandıktan sonra Almanya'ya iade edilmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!