İki 'kuşak' buluştu

Güncelleme Tarihi:

İki kuşak buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2010 13:24

Lehrte Türk Veliler Birliği’nin organizesiyle Lehrte’de yaşayan farklı kuşaklardan temsilciler bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hannover kenti yakınlarındaki Lehrte kasabasında yaşayan farklı yaş gruplarından Türkler bir araya geldi. Lehrte Türk Veliler Birliği'nin organize ettiği bir toplantıyla buluşan eski ile yeni kuşak, görüş alışverişinde bulundu. Almanya'ya ilk gelen Türkler çalışma şartlarının zorluklarından, dil bilmemekten ve Türkiye ile iletişim zorluklarından şikayetçi olurken, yeni nesil ise Alman toplumunun kendilerini hala yabancı olarak görmelerinden yakındılar. Yaklaşık iki saat süren toplantıda büyükler yaşadıkları tecrübelerle küçüklere yol gösterip nasihatlar da bulundular.


Toplantılar devam edecek
Lehrte Türk Veliler Birliği yöneticisi Ömer Aslangeçiner, "Amacımız üç kuşağı bir araya getirip değişikliklerin neler olduğunu, ilk kuşağın yaşadıkları sorunları bugünkü kuşakların canlı tanıklarından dinlemelerini ve bunlardan ders çıkarmalarını sağlamaktı. Toplantı çok iyi geçti. Tecrübeli isimler gençlere iyi Almanca öğrenmelerini, eğitimlerini sonuna kadar sürdürmelerini söylediler. Bu tür toplantıları devam ettireceğiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!