İki Almanya 21 yaşında

Güncelleme Tarihi:

İki Almanya 21 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2011 11:20

İKİ Almanya’nın birleşmesinin 21’inci yılı düzenlenen devlet töreniyle kutlandı.

Haberin Devamı

Resmi kutlamalar bu yıl iki Almanya’nın birleşme öncesindeki başkenti olan Bonn’da yapıldı. Bu yıl ‘Özgürlük, Birleşme ve Mutluluk’ sloganı altında yapılan resmi kutlamalara Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Başbakan Angela Merkel, Meclis Başkanı Norbert Lammert, Federal Anayasa Mahkemesi Başkanı Andreas Vosskuhle ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Hannolere Kraft da katıldı.

ÇOCUK FESTİVALİ
Cumhurbaşkanı Wulff, kutlamalar çerçevesinde Bonn’daki Cumhurbaşkanlığı Rezidansı’nın bahçesinde Çocuk Festivali’ni açtı. Buradaki törene eski Cumhurbaşkanı Richard von Weizsaecker de katıldı. Kutlamalardan bir gün önce ise yasadışı yollardan silah temin ettikleri gerekçesiyle dört radikal İslamcı gözaltına alındı. Ancak, kişilere ait evlerde yapılan aramalarda şüphelilere ait silah ve benzeri tehlikeli madde bulunamadı. Biri Offenbach, diğer üçü ise Bonn yakınlarında ikamet eden dört kişi daha sonra serbest bırakıldı. Şüpheliler polis tarafından gözetim altında tutulacak.

WULFF: YENİDEN BİR OLDUK
Resmi törenler, Bonn’da bir kilisede yapılan dini ayinle başladı. Törenler Almanya’nın Bonn’daki eski meclis binasının salonlarında devam etti. Cumhurbaşkanı Wulff, 22 yıl önce cesur insanların, duvarı yıkmayı başardıklarını belirtirken, “İnsanlar kaderlerini kendi ellerine almayı başardı ve ülkemiz yeniden bir oldu” dedi. Kent merkezinde kurulan şenlik alanına 400 bine yakın insan akın etti. Buradaki kutlamalarda, Almanya’daki 16 eyaletin temsilcileri de yer aldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!