İki aday da anadil dedi

Güncelleme Tarihi:

İki aday da anadil dedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 10:12

ALMANYA’da Stuttgart Belediye Başkanlık seçimi 7 Ekim 2012 tarihinde yapılacak.

Haberin Devamı

Stuttgart Belediye Başkanı Dr. Wolfgang Schuster’in (CDU) yerine aday olan Bettina Wilhelm (SPD) ve Fritz Kuhn (Yeşiller) Avrupa Türk Genç İşadamları Derneği’nin (ATGIAD) Degerloch Gençlik Evi’nde düzenlediği yaz festivaline katılarak Türklerle bir araya geldi.

Baden-Württemberg Eyalet Milletvekili Fritz Kuhn ile Schwaebisch Hall Belediye Başkanı Bettina Wilhelm, Stuttgart Belediye Başkanı seçilmeleri durumunda göçmenlere yönelik yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Her iki başkan adayı da eğitim ve Almanca dilinin önemine değinerek, Almancayı iyi öğrenmek için anadilin mutlaka iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Stuttgart’ta Türkçe Almanca eğitim veren çocuk yuvaları açılması gerektiğini belirten Bettina Wilhelm, “Yuva çağında anadili ve Almanca çok iyi öğretilmeli. Türkler bu şehrin bir parçası. Toplumsal yaşamda katılımcı olmak gerekiyor. İnsanlar kendilerini yaşadıkları şehre ait hissetmeli” dedi.

Dr. Wolfgang Schuster’in çok kültürlülük ve uyuma yönelik başarılı çalışmalar yaptığına dikkat çeken Fritz Kuhn, Schuster’in bıraktığı yerden çalışmalara devam edeceğini söyledi. Kuhn, “Anadilde eğitimi şehir desteklemeli. Stuttgart’ın gerek kültürel gerekse ekonomik olarak hem Türkçeyi hem de Almancayı mükemmel konuşan uzman insanlara ihtiyacı var. Şehirde yaşanan gelişmelerde halkın söz sahibi olması gerek. Çok kültürlü Stuttgart’ta ayrımcılığa ve eşitsizliğe şans tanınmayacak” diye konuştu.

Toplantıda ATGIAD adına konuşan Muhammed Erturan, 23 bin Türk vatandaşının yaşadığı Stuttgart’ta Türklerin en büyük yabancı grubu teşkil ettiklerini, 3 bin 900 Türk işverenin yılda 1,7 milyar Euro ciro yaptıklarını açıkladı.

Türklerin sadece bakkal ve lokantacı olmadıklarını, tüm sektörlerde hizmet verdiklerini, yüksek teknoloji kullandıklarını, bilgili ve çalışkan, sosyal sorumluluk taşıyan bir toplum olduklarını belirtti. Erturan, ”Stuttgart’ta 104 bin göçmen kökenli seçmen yaşıyor. Seçim sonuçlarında göçmenlerin verecekleri oylar etkili olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!