İkamet kaydına rekor zam

Güncelleme Tarihi:

İkamet kaydına rekor zam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2013 13:41

İkamet kayıt ücretine rekor zam talebi şaşkınlık yarattı.

Haberin Devamı

BELÇİKA'da Anvers Belediye Meclisi, Belçika vatandaşı olmayanların ikamet kayıt ücretini 17 Euro’dan 250 Euro’ya çıkarmak istiyor. Konuyla ilgili tasarının bu hafta mecliste ele alınması bekleniyor.

Flaman Milliyetçi Partisi N-VA’nın yönetimdeki belediye yönetimi, bu ücretin dosya harcı için olduğunu söylüyor. Böylelikle öğrenci ve mülteciler dışında Anvers’te ikamet eden yabancı kökenliler, 17 Euro yerine 250 Euro ödeyecek. Nüfustan sorumlu encümen N-VA’lı Liesbeth Homans, artışın adil olduğunu ileri sürerken,

"Belçikalı vatandaşlar için bir artış söz konusu değil. Bu ayrımcılık değil. Başka ülkelerde de buna benzer uygulamalar mevcut’’ şeklinde konuştu.

TEPKİ YARATTI
Anvers Belediyesi’nin planına tepki yağıyor. Belçika İnsan Hakları Ligi zam isteğini kınayıp, uygulamanın çifte standart olacağını bildirdi.

Gent Belediyesi nüfus encümeni Sofie Bracke (Open-Vld) ile Leuven Belediye Başkanı Louis Tobback (s-pa), Anvers'in bu girişimini eleştirdi. Eşit Haklar ve Irkçılıkla Mücadele Merkezi,

"Milliyet üzerinden farklı bir uygulama sözkonusu. Bunun da gerekçesi olmalıdır" açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Joelle Milquet ise, Anvers Belediyesi’nin alacağı karar ile ilgili soruşturma başlatılacağını duyurdu. De Standaard Gazetesi'ne konuşan Milquet, resmi bir adım atmadan önce kararın Anvers Belediye Meclisi tarafından onaylanmasını bekleyeceğini söyledi.

İkamet kayıt ücreti, bölgeye yerleşenler tarafından bir kereye mahsus belediyeye ödeniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!