İdolüm Zinedine Zidane

Güncelleme Tarihi:

İdolüm Zinedine Zidane
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 16:46

Real Madrid'in Türk kökenli Alman milli yıldızı Mesut Özil, Avrupa Şampiyonası öncesi Fransız Milli takımın eski yıldız futbolcusu Zinedine Zidane'nin hayranı olduğu bir kere daha gündeme getirdi. Avrupa şampiyonu olmak istediığini dile getiren Mesut, "Zidane benim idolüm, idolüm olarak kalacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Real Madrid'de futboluyla ve tavırlarıyla başarılı bir performans çizen ve sezonu İspanya lig şampiyonluğuyla kapayan Mesut Özil, Avrupa Şampiyonası öncesi Fransız Milli takımın eski yıldız futbolcusu Zinedine Zidane'nin hayranı olduğu bir kere daha gündeme getirdi.

Alman Welt am Sonntag Gazetesi'nin Avrupa Şampiyonası'nda oynayacak futbolcu ve teknik adamlar üzerinde yaptığı araştırma da en beğendiğiniz idolünüz kim? sorusunu yanıtlayan Mesut Özil "Zinedine Zidane benim idolüm. Tabiiki şu anda ben bir Zidane değilim. Ben genç ve ona doğru yol alan bir futbolcuyum. Ama onun yaptığı başarıları yakalamak onun seviyesine yükselmek için Real'a geldim. Yavaş ama emin adımlarla bu merdivenleri çıkacağım. Performansımın yarısını daha gösteremedim. Bu sezon daha iyiydim. Gelecekte beni izleyin " dedi.

Mesut idolünden tip alıyor

Zinedine Zidane'nin bir resim çercevesi içindeki resmiyle poz veren Alman Milli Takımı'nın umudu Mesut, futbol idolü olan Zinedine Zidane ile zaman zaman görüşüp ondan bazı tipler aldığını dile getirdi. Mesut Özil "O bana hep başarılı olmamı diliyor. Kendi futbolumu oynamamı yeğliyor. Bu konuşmaları duyunca tüylerim diken diken oluyor, heyecandan adeta titriyorum" diye konuştu.

Avrupa şampiyonluğunu istiyor

Real Madrid Teknik Direktörü Mourinho "sihirbaz", Spor Müdürü Valdano'da "Mucize makinası" olarak isim taktığı Mesut Özil, "Ben henüz istediğim yerde değilim. Real'da kalıcı olacağım. Dünyanın en iyi futbolcuları arasında yer almak için çok çaba harcıyorum" diye konuştu.

Avrupa Futbol Şampiyonası için Almanya ile hazırlık kamp çalışmalarının son safhasında olduğunu vurgulayan Mesut Özil, "Avrupa Şampiyonası'nda ikincilik bize yetmez. Hayal kırıklığı olur. Zira şampiyon olacak kadromuz var. EURO 2008'de ikinci, 2010 Dünya Şampiyonasında üçüncü olduk. Artık şampiyon olma zamanı" dedi.

Alman yıldızların idolü

Welt am Sonntag gazetesinin anketinde Teknik direktör Joachim Löw her zaman mücadele gücünü bulduğuna inandığı Güney Afrika Cumuhrbaşkanı Nelson Mandela'yı kendine örnek aldığnı söyledi. Philip Lahm, Almanya'nın eski Cumhurbaşkanları'ndan Roman Herzog'u, Marco Reus'un ise Çek futbolcusu Tomas Rosicky'i örnek aldıkları belirtilirken Manuel Neuer'in idolü tenis dünya yıldızı Boris Becker.

Jedome Boeteng'in idolü Muhammed Ali Clay, Lukas Podolski'nin idolü ise Adidas Şefi Herbert Hainer olduğu kaydedildi. Almanya'nın kayzeri ilan edilen futbolun impanatoru Franz Beckenbauer'de kendisini idol olarak belirlediğini söyledi.

Müller'in idolü Müller

Alman Milli Takımı'nın 2010 Dünya Kupası'nda yıldızı parlayan ve gol kralı olan Thomas Müller. idolünün dünyanın sayılı golcüleri arasında olan Almanların gol makinası Gerd Müller olduğunu söylerken, Miroslav Klose'de idolü olarak Almanların efsane yıldızı Fritz Walther'i örnek alıyor.

Andre Schürrle, tenisçi Roger Federer'i örnek aldığını vurgularken Per Mertesacker'in idolü ise müzik dünyasının yıldızlarından Bob Marley'i alıyor. Mario Götze'nin idolü Amerikalı basketçi Dwyana Wade, Beredikt Höwedes'in idolü ise internet dünyasının Apple kurucusu Steve Jobs.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!