Içisleri Bakanı’na yanmış el heykeli

Güncelleme Tarihi:

Içisleri Bakanı’na yanmış el heykeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 16:11

2005’deki kundaklamadaeşi ve iki oğlunu kaybedenanne Nerkız Şahin, Belçikaİçişleri Bakanı’na “ırkçılığıdurdurun” mesajını taşıyanyanmış el heykeli sundu.

Haberin Devamı

BELÇİKA’nın Sint-Niklaas kentinde 2005 yılındaki bir kundaklama sonucu eşi ve iki çocuğunu kaybeden acılı anne Nerkız Şahin, ırkçılığa karşı topladığı imzaları, İçişleri Bakanı Stefan De Clerck’e verdi. Şahin aynı zamanda dernek üyeleri tarafından yapımı gerçekleştirilen “Yanmış El” heykelciğini de Bakan’a sundu ve bu heykelin “Irkçılığa Dur, Irkçılığa Hayır” anlamına geldiğini belirterek, İçişleri Bakanı’ndan adaletin yerini bulması için destek istedi.

Eşi ve iki oğlunu kaybetti
Belçika’da 12 Ocak 2005 tarihinde bir Belçikalı tarafından yakılan evlerinde adeta cehennemi yaşayan beş kişilik Şahin ailesi, üç ferdinikaybetmişti. Yangında baba Süleyman Şahin (1968 doğumlu) ile birlikte oğulları Hakan Şahin (1997 doğumlu) ve Deniz Şahin (1992 doğumlu) feci şekilde yanarak hayatını kaybetmişti. Anne Nerkiz Şahin (1972 doğumlu) ile birlikte kızı Tülin Şahin (1996 doğumlu) ise yaralı olarak kurtulmuşlardı.

Geri gelmeyecekler ama...
Kundaklanan evlerinde eşi ve iki çocuğunu kaybeden anne Nerkız Şahin kurduğu bir dernek aracılığı ile topladığı imza dosyasını Belçika İçişleri Bakanı Stefan De Clerck’e vererek, gerçek adaletin tecelli etmesini istedi. Yakalanan Belçikalı kundakçının üç ay sonra serbest kaldığını hatırlatan Şahin, Bakan’a “Adalet istiyoruz” dedi. Anne Şahin “Kaybettiklerim elbette geri gelmeyecek. Ancak gelecekte başka canlar yanmasın, bu tür hadiselere sebep olanların sembolik cezalarla serbest kalmalarını istemiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!