İbrahim Erden'e cesaret ödülü

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Erdene cesaret ödülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2008 14:20

Köln'de bir yıl önce uyuyan iki çocuğu yanan bir evden kurtaran İbrahim Erden, NRW İçişleri Bakanı Ingo Wolff'tan cesaret ödülü aldı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Köln kentinde bir yıl önce komşusunun yanan evine girip, odalarında uyuyan Rene (11) ve Julia (4) adlarındaki iki çocuğu alevler arasından kurtaran İbrahim Erden'e (34), Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ingo Wolff tarafından cesaret madalyası verildi. Üç çocuk babası Erden, eyalet yöneticilerinin bu ilgisine çok sevindiğini belirterek şunları söyledi: 'Haziran ayında, saat 21.00 sıralarında komşu evin mutfağında yangın çıktığını gördüm. Çocukların annesinin evde olmadığını bildiğim için, süratle eve girdim. Uyuduğunu gördüğüm çocukları tek tek dışarı çıkarttım. Çok fazla olmasa da hafif bir duman zehirlenmesi geçirdim. Bu nedenle de doktorun ısrarı üzerine gece hastanede kaldım.'

Hastane fatura üzdü

Madalya törenin ardından kendisine gönderilen 20 Euro'luk hastane faturası İbrahim Erden'i çok şaşırttı. İstemediği halde hastaneye götürüldüğünü açıklayan Erden, prensip olarak bu ücrete karşı çıktı. Sağlık sigortası bölge başkanı, önceki gün İbrahim Erden'i arayarak bürokratik işlemlerde yapılan bu hatadan dolayı özür diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!