Huzurumuz kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Huzurumuz kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2012 12:00

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyalet Sağlık Bakanlığı’nın Lünen, Haltern, Hörstel, Reichshof ve Wuppertal’da uyuşturucu bağımlısı ve psikolojik rahatsızlığı bulunan mahkumların tedavi edilmesi amacıyla beş yeni rehabilitasyon merkezin açılacağını duyurması Lünen’de tepkiyle karşılandı.

Haberin Devamı

Kapatılan Viktoria Maden Ocağı sahasında kurulacağı belirtilen merkezi istemediklerini belirten Lünen halkı, Lünen Belediye Başkanı Hans Wilhelm Stodollick’i, “Nasıl böyle bir şeye izin verirsiniz?” diye protesto ettiler. Maden ocağı sahasının yerleşim yeriyle iç içe olması nedeniyle güvenlik endişesine kapılan, aralarında çok sayıda Türk’ün de bulunduğu halk, bakanlığın kararından vazgeçmesi için imza kampanyası başlattı.

ÇOCUKLARIMI NASIL DIŞARI SALARIZ

Maden ocağının faal olduğu dönemde bölgeye yerleşen ve çoğu üç kuşaktır aynı evlerde oturan Türkler, “Karar açıklandığından beri huzurumuz kalmadı” diye tepki gösterdiler. Bölgenin sakin olduğu için daha çok çocuklu aileler tarafından tercih edildiğinin altını çizen Türkler, şehir merkezine yakın ve yerleşim alanıyla iç içe bir alana böyle bir merkezin açılmasına anlam vermediklerini dile getirdiler. Çocuklarının derdine düştüklerini belirten Evrim Tekin, Özlem Altınorak, Gülhan Çantı, Şengül Çantı ve Gülfiye Çantı, tepkilerini şöyle dile getiriler: “Buraya 50 metre mesafede anaokulu, birkaç yüz metre mesafede de ilkokul var. Her gün çocuklar yalnız okula gidip geliyor. Okuldan geldiklerinde de sokakta rahatça oynayabiliyorlardı. Böyle bir merkez yapılırsa, kimse çocuğunu sokağa salamaz. Burada kalacak mahkumların çoğunun rahatsızlıkları nedeniyle cezai ehliyeti olmadığını duyduk. Bir şey olsa, ceza da almayacaklar yani. Huzurumuz kalmadı.”

SAKİN BÖLGE DİYE EV ALDIK

İsmail Karıncalı, İbrahim Çantı, Nurettin Seçer, Ahmet Nazlıer, Mustafa Çantı ve Dieter Grewe ise bölgede herkesin ev sahibi olduğuna dikkati çekerek, bırakıp gitme şanslarının da olmadığını dile getirdiler. “Neden Lünen ve neden burası. Şehir dışında yer mi kalmadı?” diyen Türk ve Almanlar, Lünen Belediye Başkanı Hans Wilhelm Stodollick’ten karardan vazgeçilmesi için harekete geçmesini istediler.

BAKANI BEKLİYORLAR

Halkın yoğun tepkisi üzerine zaman zaman sıkıntılı anlar yaşayan Belediye Başkanı Stodollick, kendisinin de böyle bir merkeze karşı olduğunu, kararı bakanlığın verdiğini söyledi. Sağlık Bakanı Barbara Steffens’in 30 Ekim’de Lünen’e geleceğini kaydeden Stodollick, merkezin yapılmasını istemeyen herkesi, Hansesaal’de 19.30’da başlayacak toplantıya çağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!