Hüzünlü açılış

Güncelleme Tarihi:

Hüzünlü açılış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2011 22:16

Essen Başkonsolosluğu'nun yeni binası hüzünlü bir törenle açıldı. Yeni ve çağdaş bir konsolosluk binasını hizmete açmanın gururunu yaşadığını söyleyen Başkonsolos Dr. Hakan Akbulut, dört yıllık görev süresini tamamladığı için de veda etti.

Haberin Devamı

Almanya'da Essen Başkonsolosluğu'nun yeni binası törenle hizmete açıldı. Essen'in Frillendorf semtindeki Am Zehnthof sokağında bulunan yeni konsolosluk binasının açılış töreninde dört yıllık görev süresini gelecek ay tamamlayacak olan Başkonsolos Dr. Hakan Akbulut veda etti. Düzenlenen açılış ve veda resepsiyonuna Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Parlamento Başkanı Eckhard Uhlenberg'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet rahatsızlığı nedeniyle gelemeyince mesajı okundu.

ÇAĞDAŞ BİR BİNA
Başkonsolos Dr. Akbulut, yeni konsolosluk binasının çağdaş bir şekilde dizayn edildiğini belirterek, "Vatandaşlarımıza bu binada en iyi şekilde hizmet verilecek. Aynı zamanda kültürel ve sanatsal etkinlikler de yapılacak. Bir çok Türk ve Alman dostumuz burada bir araya gelecek" dedi. Dört yıl boyunca Essen'de görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Akbulut, "İyi ki Almanya'ya atanmışım. Burada yüzlerce arkadaş kazanmanın mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu. Başkonsolos Akbulut, 285 bin kişiye hizmet veren 30 konsolosluk personeline de teşekkür etti.

EŞİTLİKLE KAYNAŞACAĞIZ
Resepsiyona katılanları selamlayan NRW Parlamentosu Başkanı Eckhard Uhlenberg, "Ev yaptıran kalıcıdır. Konsolosluğunu yenileyen ise artık buralı olmuştur. NRW'de 900 bin Türk yaşıyor. Eyaletimizde dört başkonsolosluk binası var. 50 yıldır Türklerle yaşıyoruz. Ancak uzun yıllar ne yazık ki iç içe değil, yan yana yaşadık. Şimdi bu durum değişiyor. Frsat eşitliği ilkesiyle daha uyumlu bir yaşam ortaya çıkacak" şeklinde konuştu.

KALABALIK KATILIM
Essen Anakent Belediye Başkanı Reinhard Pass, Başkonsolos Akbulut'a bir plaket hediye etti. NRW eski meclis başkanı Regina van Dinther ise, "Kardeşim" diye tanımladığı Hakan Akbulut'a sarıldı. Etkinliğe Müsteşar Zülfiye Kaykın, KKTC Fahri Konsolosu Dr. Özdemir Kandemir, çevre kentlerin belediye başkanları, eyalet milletvekilleri Türk ve Alman STK temsilcileri, diğer ülke konsolosları, emniyet yetkilileri, üniversite ve sanat kurumları temsilcileri ile konsolosluk çalışanları katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!