HÜRRİYET'İN ONUR GÜNÜ

Güncelleme Tarihi:

HÜRRİYETİN ONUR GÜNÜ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 19:57

Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (KRV) Uyum Bakanlığı'nın düzenlediği ENTERpreis yarışmasında, Doğan Media'nın "Aile içi şiddete son" kampanyası ikincilik ödülü kazandı. Ödülü KRV Uyum Bakanı Armin Laschet tarafından verildi.

Haberin Devamı

DOÐAN Media İnternational’ın Almanya genelinde iki buçuk yıldır başarıyla yürüttüğü "Aile İçi Şiddete Son!" kampanyasına Almanya’dan üçüncü ödül geldi. Daha önce başkent Berlin Uyum ve Hoşgörü Özel Jüri Ödülü ve Frankfurt Türk-Alman Kulübü'nun Uyum Ödülü'ne layık görülen kampanya, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (KRV) Uyum Bakanlığı tarafından toplum yararına çalışma yapan işletme ve kuruluşlar arasında düzenlenen Enterpreis yarışmasında, ikinciliğe değer görüldü.

Doğan Media’nın, Türk-Alman Sağlık Vakfı'nın desteğiyle yürüttüğü ve ödül kazandığı 'KRV’deki Dünya, Dünyadaki KRV' katagorisinde, göçmen kökenlilerin toplumsal ve mesleki uyumuna katkıda bulunan işletme ve kuruluşlar ödüllendirildi.

ÖDÜLLER BAKANDAN

Toplam 122 işletme ve kuruluştan 77 projenin katıldığı yarışmada, dört kategoride ilk üçe girenler ödüllendirilirken, üç projeye de özel ödül verildi. Düsseldorf’da E.ON binasında düzenlenen törende, ödülleri KRV Uyum Bakanı Armin Laschet ile aynı zamanda 10 üyeli jürinin başkanı olan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin verdiler. Doğan Medya adına ödülü "Aile İçi Şiddete Son!" kampanyasının yöneticisi ve gazeteci Ayhan Can ile koordinatörü Engin Çığrı aldılar.

CESUR GİRİŞİM

'KRV’deki Dünya, Dünyadaki KRV' kategorisi için ödül gerekçe konuşmasını yapan jüri üyesi Anne Krall, Doğan Media’nın Almanya'da yürüttüğü kampanyası ile tabu olan bir konuyu gündeme getirdiğini belirtti. Krall, Hürriyet gazetesinde geniş yer alan kampanyanın, Alman basınında yankısını bulduğunu söyledi. Krall, Doğan Media’nın bu cesur ve toplumsal sorumluluk taşıyan girişimi dolayısıyla ödüle layık görüldüğünü bildirdi.

DİYALOG ÖNEMLİ

E.ON yönetim kurulu üyesi Dr. Eric Depluet, toplumsal değişimin hızlandığı ve küreselleşen bir dünyada toplumsal kesimler ile işletmeler arasında diyaloğun gerekliliğini vurguladı. Dr. Depluet, bu bağlamda ödül törenine ev sahipliği yapmaktan büyük sevinç duyduklarını belirterek, E.ON olarak toplumsal sorumluluklarının farkında olduklarını belirtti.

ÖRNEK KAMPANYA

NRW Uyum Bakanı, 'Şirketlerin toplum yararı için çalışma yapmaları çok önemli. Bu çalışmalar hepimizin yararınadır. Bu projelerin toplum yararına çalışma yapmak için çok sayıda işletmeyi teşvik edeceğini umuyorum' dedi. Laschet, yarışmaya katılan projelerin çeşitli ve kaliteli olmasının çok sevindirici olduğunu belirterek, işletmelerin geleceğin toplumunu oluşturmada kendi projelerini geliştirmelerinin gereğini vurguladı. Küreselleşen bir dünyada işletmelerin sosyal sorumluluklarını hatırlatan Laschet, yarışmaya katılan projelerin yarıdan fazlasının küçük ve orta işletmelerden geldiğini bildirdi. NRW Uyum Bakanı, böyle bir yarışmayı Almanya’da düzenleyen ilk eyalet oldukları için de sevinçli olduğunu vurguladı.

TOPLUMSAL SORUMLULUK ÖNEM KAZANDI

Bütün kategoriler için ödül gerekçe konuşmasını yapan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, sosyalizmin çökmesinden sonra kazananlar ile kaybedenler arasındaki uçurumun büyüğünü belirterek, bu nedenle şirketlerin toplumsal sorumluluklarının büyük önem kazandığını söyledi. Geçmişte kapitalizme karşı sosyalizmin sağladığı dengeyi şimdi şirketlerin toplum yararına çalışmalarla şirketlerin kendilerinin sağlaması gerektiğini belirten Şahin, Microsoft’un sahibi Bill Gates’in vakfına yaptığı ve milyarları bulan bağışlarını hatırlattı. Şahin, yarışmaya çok değerli projelerin katıldığını bildirerek, seçim yapmakta oldukça zorlandıklarını söyledi.

TÜRKÇE EDEBİYATI SEMPOZYUMU

ENTERpreis yarışmasının özel ödüller dalında, Köln-Bonn Sparkasse ile aynı bankanın vakfının, Türkçe Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu projesi özel ödüle layık görüldü. Törene katılan proje sorumluları Sigried Andres ile Uschie Schröter, bu alanda büyük eksiklik olduğunu hatırlatarak, projeleriyle Alman yayınevlerini bu alana yönlendirmeyi hedeflediklerini söylediler. Proje sorumluları, sempozyumun gelecek yılın mayıs ayında Köln’de yapılacağını, 2009 yılında da Türkçe çocuk ve gençlik kitapları haftası düzenleyeceklerini bildirdiler.

Yardım Köprüsü

Hürriyet Gazetesi, Türkiye'den sonra başta Almanya olmak üzere Avrupa'da başlattığı ve iki buçuk yıldır başarıyla yürüttüğü Aile İçi Şiddete Son! kampanyası çerçevesinde, şimdiye kadar beş büyük kentte bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Türkçe öğretmen ve din görevlilerine yönelik interaktif seminerlerin yanı sıra Berlin, Hamburg ve Hessen'de Türk velilerine yönelik aile içi şiddet konusunda seminerler düzenlendi. Kampanya ile birlikte hizmete giren ve şiddet mağdurları ile yardım kuruluşları arasında köprü olma özelliğini taşıyan Hürriyet Yardım Hattı'na ise son 2,5 yıl içinde 600'ün üzerinde şiddet mağduru arayıp yardım talebinde bulundu. 01805 22 77 06 numaralı telefon hattı, artık haftanın dört gününde ve toplam 16 saat hizmette bulunuyor.

Doğan Media’nın ikinciliği kazandığı 'NRW’deki Dünya, Dünyadaki NRW' katagorisinde, göçmen kökenlilerin toplumsal ve mesleki uyumuna katkıda bulunan işletmler ödüllendirildi. Ödülü Doğan Medya adına aile içi şiddete karşı kampanyanın yöneticisi Ayhan Can ile koordinatörü Engin Çığrı aldılar.

Düsseldorf’da E.ON binasında yapılan törende ödülleri NRW Uyum Bakanı Armin Laschet ile aynı zamanda jüri başkanı olan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin verdiler. 122 işletme ve kuruluştan 77 projenin yarıştığı yarışmada, dört kategoride ilk üçe girenler ödüllendirilirken, üç projeye de özel ödül verildi.

NRW Uyum Bakanı Armin Laschet, 'Şirketlerin toplum yararı için çalışma yapmaları çok önemli. Bu çalışmalar hepimizin yararınadır. Bu projelerin toplum yararına çalışma yapmak için çok sayıda işletmeyi teşvik edeceğini umuyorum' dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!