Hürriyet'e "Şiddete Son" ödülü

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete Şiddete Son ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2007 21:05

Hürriyet Gazetesi'nin Avrupa genelinde yürüttüğü "Aile İçi Şiddete Son" kampanyasına Almanya'da "2007 Başkent Jüri Özel Ödülü" verildi. Törende konuşan Doğan Medya İnternasyonal Genel Müdürü Sevda Boduroğlu "Bu ödül, hangi kültürden, hangi dinden olursa olsun kadınlara karşı yapılan şiddetin önüne geçilmesi için yaptığımız çalışmaları motive edecektir" dedi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET gazetesinin yaklaşık 2.5 yıldır başta Almanya olmak üzere Avrupa genelinde yürüttüğü 'Aile İçi Şiddete Son' kampanyası, önceki gün Berlin'de düzenlenen törende, 2007 Başkent Jüri Özel ödülünü kazandı.

Berlin Eyaleti Kültür eski Senatörü ve jüri başkanı Dr. Christoph Stölzl, Hyatt otelde düzenlenen törende Doğan Medya İnternasyonal Genel Müdürü Sevda Boduroğlu'na jüri özel ödülünü takdim etti. Sevda Boduroğlu, kadına karşı şiddetin her toplumda bulunduğunu belirtirken, 'Bu ödül, hangi kültürden, hangi dinden olursa olsun kadınlara karşı yapılan şiddetin önüne geçilmesi için yaptığımız çalışmaları motive edecektir' dedi.

Hürriyet'in yürüttüğü kampanyanın tanıtım reklam filminin gösterildiği gecede, proje koordinatörü Ayhan Can da kısaca kampanyayı tanıttı. Törene Berlin Eyaleti Göç ve Uyumdan sorumlu Senatör Heidi-Knake Werner, Konsolos Selcan Şanlı, Berlin Eyalet Parlamentosu Yeşiller milletvekilleri Özcan Mutlu ve Bilkay Öney de katıldı.

HOŞGELDİN KÜLTÜRÜ ŞART

Ödül töreni öncesinde konuşan Senatör Heidi Knake-Werner, Almanya'da göçmenlerin uyumuna yönelik çalışmaların Almanya'nın göç ülkesi olarak kabul edilmesinden sonra başladığını belirtti. Senatör Werner, göçmenlerin dahil edilmeden uyumun gerçekleşemeyeceğini kaydederken, çoğul toplumun göçmenlere karşı 'Hoşgeldin kültürü' oluşturması gerektiğini söyledi.

Göçmenlerin de kendilerine yönelik sunulan etkinliklere katılmaları gerektiğini söyleyen senatör, kamu kuruluşlarında göçmen kökenli personel sayısının artırılması gerektiğini vurguladı. Werner, 'Berlin'de kamu kurumlarında çalışan göçmen kökenli personelin sayısı, kentte yaşayan göçmenlerin oranını yansıtmıyor. Bu sayının daha da artırılması için senatörlüğümüz tarafından tanıtım kampanyaları yapılmaktadır' dedi.

UYUM ÇALIŞMALARINA VERİLİYOR

'Başkent Ödülü', Başkent İnisiyatifi Derneği tarafından uyuma yönelik çalışmalar yürüten projelere veriliyor. Bu yıl 60 projenin başvurduğu yarışmada, Türkler tarafından yürütülen iki proje birincilik ve ikincilik ödülüne layık görüldü. Eğitmen Kazım Erdoğan tarafından yürütülen 'Daha iyi bir Neukölln için' adlı inisiyatif 7 bin 500 Euro değerindeki birincilik ödülünü kazanırken, Hülya Karcı tarafından yürütülen 'Schilleria Meadchen Cafe' adlı çalışma da 5 bin Euro'luk ikincilik ödülünü kazandı. 2 bin 500 Euro'luk üçüncülük ödülünü ise Marzahn'da Rusya göçmenlerine yönelik çalışmalar yürüten Club Dialog kazandı.

YARDIM HATTI KURULDU

Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'nın öncülüğünde Ekim 2004'te Türkiye'de hayata geçirilen "Aile İçi Şiddete Son!' kampanyasına bir yıl sonra da Almanya'da start verildi. Türk Alman Sağlık Vakfı'nın desteğiyle yürütülen kampanya çerçevesinde Almanya'nın birçok kentinin yanı sıra Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda da tanıtım toplantıları düzenlendi.

Ayrıca iki buçuk yıldır Avrupa genelinde hizmet veren 01805 22 77 06 numaralı Hürriyet Yardım Hattı'nı da birçok ülkeden 560'ın üzerinde şiddet mağduru kadın ve erkek arayıp, yardım istedi. Gönüllülere yönelik eğitici eğitim, dernekler bazında da bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra, Türk öğretmen ve din görevlilerine yönelik interaktif seminerler gerçekleştiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!