Hülya Koçyiğit sevenleriyle görüştü

Güncelleme Tarihi:

Hülya Koçyiğit sevenleriyle görüştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2008 15:46

Türk sinemasının ünlü yıldızı Hülya Koçyiğit, Frankfurt 8. Türk Sinema Festivali çerçevesinde geldiği Frankfurt'ta katıldığı Hürriyet'in telefon aksiyonunda büyük ilgi gördü. Hürriyet okurları ünlü sanatçıyı adeta telefon bombardımına tutarken gazetemizin telefonları kilitlendi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET gazetesine telefon ederek ünlü sanatçımıza ulaşmayı başaran okurlarımız Hülya Koçyiğit'le konuşmanın mutluğunu şöyle yaşadılar.

Ayhan A. (Frankfurt)
- Alo
- Buyrunuz ben Hülya Koçyiğit
- İnanamıyorum. sizin telefonda hemen çıkacağınıza inanamadım. Sizinle konuşabilme mutluğunu yaşamak çok güzel. Seni çok seviyoruz beğeniyoruz.
- Bende burada bulunmaktan çok memnunum. Hürriyet'in bu yaptığı hizmetle sizlerle buluşabilmek beni çok çok mutlu etti. 45 yıl sonra bende Susuz Yaz filmini seyeredeceğim. siyasete ise kesinlikle girmek istemiyorum
Hüseyin A. (Köln)

- Alo, Hürriyet gazetesi mi?
- Evet Hürriyet gazetesi .Buyurunuz ben Hülya Koçyiğit
- Olamaz inanamıyorum. Sizi çok seviyoruz. Filmlerini çok beğeniyoruz. Sen bir başkasın. Eşin Selim Soydan nasıl.? Fenerbahçe'yi düşünüyordur şu anda?
- Eşim iyi. Yoksa sendemi fanatik bir Fenerbahçelisin? Ayrıca iltifatlarınaza çok çok teşekkürler
- Avrupalı Türklerin oy hakkı yok. Sizler bu hakları alabilmemiz için aracı olurmusunuz?
- Şu anda Hürriyet gazetesindeyim. Yani bu konuda en doğru adres. Arkadaşlar not alıyorlar. Bu konuyu gündeme getirecekler. Oy hakkı almanızı bende isterim. Bu konuda elimden gelen her şeyi yapmaya çalışacağım.
Kazım Y. (Duisburg)

- Sizin sesinizi duymak ne güzel. Filmlerinizi hep izledim. Süreklide izlemekteyim. Niçin Almanya'ya geldiniz? Öğrenebilirmiyim?
- Frankfurt'taki Türk Film Festivali'ne davet edildiğim için Almanya'ya geldim. Dün Düsseldorf'taydım. Sizin kaldğınız Duisburg'a yakın olduğunu söylediler. Bugün ise Hürriyet'in Avrupa baskılarının yapıldığı merkezindeyim. Çok güzel modern ve pırıl pırıl bir tesis. Almanya'daki bu işyeriyle büyük bir gurur duydum. Ne işinde çalışıyorsun?
- Çalışmıyorum. Ben ve eşim emekliğimizi bekliyoruz. Ben Zonguldaklıyım. Zonguldak'ta bir film çekmiştiniz. Bu filmin adı nedir. Ayrıca sizin 'Vurun Kahpeye' filminizi çok ama çok beğeniyorum.
- Zonguldakta çektiğim filmin adı,' Kadın Asla Unutmaz'. Vurun Kahpeye filmini bende çok beğeniyorum. Halide Edip Adıvar'ın bu eserini severek oynadığımı söyleyebilirim.
Ali ve Nevriye C .(Mainz)

- Hülya hanım, sizinle telefonlada olsa , sesinizi duymak çok sevindiridi bizi. seni ben ve eşim çok seviyoruz. Senin bir kızın vardı. Gülşah rahmetli usta aktör Kemal Sunal'la bir film çevirmişti.
- Evet Kemal Sunal'la 'Gülşah' filminde oynamıştı. Çokta kabiliyetliydi. Fakat o okulu seçti. Daha sonra evlenip Bursa Uludağ'a yerleşti. 2 kız çoçuğu var. Yani bende annneanne mutluğuna eriştim
-Hülya hanım yılların sanatçısı olarak güzelliğinizde hiçbir değişiklik yok. Bunu neye borçlusunuz
- Çok çok teşekkürler bu güzel iltifatlarınız için. Güzelliğimi, sevgiye ve hoşgörüye borçluyum.
Bir filmindeki kurbağa tutuşun hiç aklımdan gitmiyor. Korkmadığını göstern filmlerdeki duruşun çok hoşuma gidiyor. Maşallah bir erkek gibisin. Bütün filmlerini izledim desem yalan olmaz.
-Çok çok teşekkürler. Bir sanatçının böyle bir hayranları olması çok güzel.

Fatih G. (Köln)

-Hülya hanım , hoşgeldiniz. Sizi çok başarılı buluyorum. Sinamamız için çok önemlisiniz? susuz Yaz filminin DVD'sini nasıl temin edebilirz?
- Sizlerle burada telefonla da olsa bulunmaktan çok çok mutluyum. Susuz Yaz filmini çeviren yönetmen oyuncu Ulvi Doğan. DVD'si yakında piyasada olur inşallah. Almanya'da yetişen yönetmen Fatih Akın bu filmi yıllardan sonra bulup tekrar film dünyasına kazandırdığı için çok mutluyum. Zira filmin orjinalı yıllarca kayıptı. Ulvi Bey, sansür yüzünden filmi kaçırıp, İstanbul'da bir bankanın kasasında saklamış. Bugün ilk kez bende bu filmi izleyeceğim.
Yelda A. (Heidelberg)

-Alo
-Evet buyurun ben Hülya Koçyiğit
- Gerçekten sizmisiniz. İnanamıyorum. Size sadece hoşgeldiniz demek ve sesinizi duymak istemiştim. Siz idizi filmlerinde göremeyecekmiyiz?
- Önüme getirilen her dizide oynamak istemiyorum. Ancak iyi bir proje olursa dizide oynamak isterim. Son gelen bir dizi teklifi var. Galiba bunda oynayacağım
Dilek ve Arzu K. (Dortmund)
- Alo kiminle görüşüyorum?
- Sürpriz, sürpriz... Ben Hülya Koçyiğit
- Ay inanamıyorum. Kızım koş.. .koş... telefonda Hülya Koçyiğit. Ay vallah çok mutluyum. Frankfurt'a niçin geldin?
- FrankfurtA Türk film festivali'nde bir filmim yani susuz Yaz oynuyor. Bu filmin galası için geldim.
İbrahim A(Freiburg)

Almanya'ya hoş geldiniz, nasılsınız?
- Çok teşekkürler. Bende çok mutluyum sizlerle telefonda konuşma fırsatı bulabildiğim için. Hürriyet gazetesi , sağolsun bu fırsatı verdi.
-Şu anda TV'de bir filminiz oynuyor. Ediz Hun'la onu seyrediyorum. Zira senin filmlerini çok beğeniyorum.
-Çok iyi . Buna sevindim. Frankfurt'ta film festivaline gel, görüşelim.

Murat C(Köln)

Selam aleykum
- Aleykumselem.
-Sesiniz iduymak çok güzel. ben önce sekreter çıkacağınız sandım. bunun için çok şaşırdım. Kusura bakmayın. sizin müstehcen bir filminiz olduğu söyleniyor, doğrumudur?
bunun düşüncesi bile yanlış. benim gibi bir çok sayıda ünlüleri istismar edilmekte. Allah bu işi yapanların cezasını laikiyle verir, inşallah.
-Bende inanmadım, ama kafamda takılmıştı bu soru?
-En küçük bir tereddütün olmasın. Ben böyle bir film kesinlikle çevirmedim. Benimde kulağıma geldi. Özellikle Almanya'da piyasaya sürüldüğünü öğrenince avukatımız aracılığla bu kişi ve firma hakkında cezai işlem yaptırıp, filmi toplatıp yasaklattık.
Zeyno filminizi her ay mutlaka izlerim. Bu filminizi en çok seviyorum
- Çok teşekkür ederim. benimde sevdiğim filmler arasındadır

Sultan Y.(Bilefeld)

- Gazete önümde duruyor. ben'Arayacağığım' dedim . İnanma olmaz, konuşamazsın, yalandır, dediler. Ama sen şimdi telefonun öbür ucundasın. İnanmak çok zor
- Bak ben telefonda sana seseleniyorum. benim içinde güsel bir duygu. hayranlarımla konuşabilmem.
-Ben Tunceli'liyim. Senin filmlerini beğeniyorum. Senden ricam ben türkü söylüyorum bana yardımcı olabilinmisinzi?
- sadece yılma, çalış, iyi isen zaten çok iyi bir yere gelirsin.
-Hayalimde hep türkücü dlmak var. Bu hayalle yaşıyorum
- Gün doğmadan neler olur, sen çalış, yüreğini güzel tut, şansın bak kendin söyledin. benimle telefonda konumakla açıldı. Şansın artacaktır.
Fadime Ö. (Giessen)

- Alo,
- Evet buyurunuz ben Hülya
- Çok şaşırttınız Hülya hanım. Sesiniz filmlerdeki sesin aynısı. Yoksa filmlerde kendi sesini mi kullanıyorsunuz. Rol aldığım filmlerde genellikle seslendirmeyi kendim yaptım, yapıyorum.
- En son hangi dizide oynadınız? Hatırladığım kadarıyla 'Nisan Yağmur' olsa gerek
- En son TRT içinde bir dizi yaptım.
- Siz benim için Filiz Akın'la birlikte baştacımsınız. Sizi yakından görmek isterdim.
- Frankfurt'ta bu akşam film festivali için bulunuyorum. Eğer film izlemeye gelirsen , görüşebilirz
- Bu akşam filminizi izlemeye mutlaka geleceğim, özellikle sizi görmeye.

Candan P. (Darmstadt)
- Alo Hülya Hanım'la görüşebilirmiyim
- Evet buyrun. ben Hülya Koçyiğit
- Ayyy inanmıyorum. ben bilidim bileli sana hayranım. Siz benim için çok değerli bir sanatçısınız. Seni görmeyi çok arzu ediyorum
- Ben bu akşam Frankfurt'tayım. CineStar Metropolis sinemasında filmim oynayacak. Darmstadt uzak olmasa gerek. Oraya gel, hem filmi izle, hemde tanışalım.
- Çok isterdim. Ama bu akşam bize misafir gfelecek. Onlar isterse onlarla gelmek istiyorum.
- Hayatta sana mutluluk, sağlık dilerim. Sevgilerle

Şükriye A.( Heidelberg)

-İyi günler, Hülya hanım, sizsiniz değilmi. sesinizden hemen tanıdım.
- evet benim. siz nereden arıyorsunuz dediniz
-Heidelberg
- Evet bu şehrin güzelliğini duymuştum. İnşallah bir gün oraya gezmeye gelirim.
-Memnuniyekle seni burada ağırlarım. sizin filmlerinize hayranım. Ay, çok heyecanlandım ...
- Bende heyecanlıyım Candan Hanım. bende sizlerle burada hasret gideriyorum.
- Almanya'ya niçin geldiniz?
- 'Susuz Yaz' filminin bugün Frankfurt'ta galası var. Davetli olarak çağrıldım. sen ne işi yapıyorsun.
- Ben kendini müdafa tekniği öğretmenliği için eğitim alıyorum. Onun içinde derslerim dolayısıyla Frankfurt'a sizi görmek için çok gelmek istediğim halde gelemeyeceğim.
- Meslek öğrenmene sevindim. kendine iyi bak. Öpüyorum seni.

Nuray K.( Bad Kreuznach)

- Alo Hürriyet...Ben sadece Hülya hanımı sesini duymak istiyorum
- ben Hülya Koçyiğit..
-Ay çok heyecanlandım. Senin sesini duyunca ne söyleyeceğimi bilemiyorum..
- Bende heyecanlıyım
- Gazeye bakınca senin resmini gördüm. Telefon edip şansımı deneyeyim dedim. Aniden sizin telefonda sesinizi duyunca şaşırdım. kusura bakmayın. sizi çok seviyorum. Hayranınızım.
- Çok teşekkürler. Çok naziksiniz
- Torunuzla oynadığınız çay reklamını tv'deizlediğim zaman keyifle niyorum. Allah onları size bağışlasın. Gülşah ne yapıyor
- Anneanne olma duygusu çok güzel bir duyguy Allah bütün annelere nasip etsin. kızım Gülşah, Uludağ'da yaşıyor. Eşile birlikte otel işletiyorlar. Rahatı ve işleri çok iyi

ÖDÜLÜNÜ ALDI

Almanya'nın Frankfurt kentinde devam eden 8. Türk Film Festivali çerçevesinde, Türk sinemasının unutulmaz ismi Hülya Koçyiğit'e onur ödülü verildi. Yeşilçam'ın hanımefendi sanatçısı Hülya Koçyiğit, "Susuz Yaz" isimli filminin galası öncesi törenle ödülünü alırken," İkinci kez 'Susuz Yaz' filmiyle ödül aldığım için mutluyum. Bu filmi tekrar yıllar sonra bulup tekrar ön plana çıkmasını sağlayan gurbetçi yönetmen Fatih Akın'a da teşekkür ediyorum" dedi.

Hayranlarından sevgi seli

Frankfurt CineStar Metropolis'te Hülya Koçyiğit hayranlarının adeta sevgi seline uğradı. Susuz Yaz filminin oynadığı salonun önü adeta tıklım tıklım olurken, güzey yıldız hayranlarına imza isteklerini karşılayıp kendileriyle bol bol fotoğraf çektirdi.

Türk Film Festivali çerçevesinde Frankfurt'a davet edilmekten mutlu olduğunu vurgulayan ünlü sanatçı film sonunda hayranlarının sorularını da samimiyetle cevaplandırdı. Bir izlecinin " İlk filminiz olan Susuz Yaz'da kaç para kazanmıştınız? sorusuna Hülya Koçyiğit, "2 bin Lira almıştım. O zaman 15 yaşında ve tiyatro eğitimi için Ankara Konservatuvarına gidiyordum." dedi.

Onur ödülünün 3.'sü verildi

"Dizi filmlerinde niçin oynamadığı" yolundaki soruyu da Hülya Koçyiğit, " Her dizide oynamak istemiyorum. Ancak iyi bir proje olursa rol alabilirim" yanıtını verdi. Geçtiğimiz yıl ilk kez Fatma Girik'e verilen Frankfurt Türk Film Festivali onur ödülünün ikincisi ise festival başlangıcında Selda Alkor'a verilmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!