Hükümete uyarı grevi Belçika’yı kilitledi

Güncelleme Tarihi:

Hükümete uyarı grevi Belçika’yı kilitledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2011 10:40

Belçika’da yeni hükümetin kemer sıkma önlemleri kapsamında gündeme aldığı emeklilik reformunu protesto eden kamu çalışanları, 1 günlük uyarı greviyle ülkeyi kilitledi.

Haberin Devamı

Tüm sendikaların destek verdiği genel grev nedeniyle tren ve otobüs seferleri durdu, karayollarında uzun kuyruklar oluştu, posta, eğitim ve sağlık hizmetleri olumsuz etkilendi. Brüksel, Paris ve Londra arasındaki Eurostar ile Fransa, Belçika, Hollanda ve Almanya arasındaki Thalys hızlı tren seferlerini de durdu- ◊ ran grev, uçak seferlerini olumsuz etkilemedi. Belçika’da seçimlerden 541 gün sonra kurulabilen 6 partili koalisyon hükümeti, 2012 yılında bütçe açığını AB kriterlerine uygun şekilde yüzde 3’ün altına çekebilmek için 11.3 milyar Euro’luk kemer sıkma önlemlerini hayata geçirme kararı almıştı.

6 partili hükümet

Hükümetin hazırladığı emeklilik reformuyla bazı meslekler için getirilen istisnalar kaldırılarak ve yaş sınırı 62’ye yükseltilerek erken emeklilik zorlaştırılıyor. Belçika’da emeklilik yaşı 65 olmasına rağmen çalışanların erken emeklilik imkanlarından yoğun şekilde faydalanmasıyla ortalama emeklilik yaşı 60’ta kalıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!