Hükümete sert eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Hükümete sert eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 15:12

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov;un himayesinde "Bulgaristan'ın Yeniden Doğuşu için Alternatif" (ABV) adlı yeni bir siyasi hareket kurulurken, Cumhurbaşkanı, Başbakan Boyko Borisov hükümetine sert eleştiriler yöneltti.

Haberin Devamı

Başkent Sofya’daki Halk Kültür Sarayı;nda düzenlenen ABV’nin kuruluş toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Pırvanov, "İktidardaki Boyko Borisov hükümeti kriz ile baş edemedi. Kabadayılık ile politika yapılamaz" dedi. Kısa adı Bulgar alfabesinin ilk üç harfini sembolize eden ABV hareketini ise Pırvanov, şu sözlerle tanıttı: "ABV tarihsel uzlaşmanın bakir toprağıdır. Siyasetin sağ ve solu arasında sağduyulu uzlaşma olan bu hareket, yeni fikir ve inisiyatif laboratuvarı olacak. Biz partiler üstü, ideolojik olmayan bir alternatif sunuyoruz." Bulgaristan;da 1989’da sona eren komünizm döneminden sonra demokrasiye geçiş sürecinin tamamlanmadığını savunan Pırvanov, "Eğer geçiş süreci tamamlandıysa, kötü bir şekilde tamamlanmıştır. Son 21 yılda çok sayıda suç ve hata işlendi" dedi.

Bulgaristan hükümetinin tüm çalışmalarını sert bir dille eleştiren Pırvanov, "Bugünkü hükümetimiz krizle mücadelesinde aciz kaldı. Cehaletten sermaye yapılamaz. Bilgisizlik ise havalı tavırlarla örtülemez. Son 20 yılda bu kadar sık karar ve tavır değiştiren bir hükümet görülmemiştir" ifadesini kullandı.

Siyasetin solundan, spor ve kültür çevrelerinden çeşitli isimleri biraraya getiren ABV hareketinin sağlıklı bir vatansever çizgisi izleyeceğini açıklayan Pırvanov, "Biz yalancı vatanseverlik ve sahte milliyetçiliğin alternatifi olacağız" dedi.

Ana muhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisi'nin eski lideri olan Georgi Pırvanov, 2001 ve 2006 yılında arka arkaya iki dönem için cumhurbaşkanı olarak seçildi.
Başbakan Boyko Borisov ise ABV hareketinin kuruluşu ile ilgili yorumunda, anayasal anlamda tüm Bulgarların cumhurbaşkanı olması gereken Pırvanov'un "muhalefete geçtiğini" ileri sürerek, "Artık Cumhurbaşkanımız yok, sadece Georgi Pırvanov var" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!