Hükümet kurulmadan fire verdi

Güncelleme Tarihi:

Hükümet kurulmadan fire verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 17:39

Danimarka'da Sosyal Demokrat Parti Başkanı Helle Thörning Schmidt, henüz hükümeti kurmadan fire verdi.

Haberin Devamı

Helle Thörnenig Schmidt, geleneklere uyarak hazırladığı bakanlar listesini gizli servis PET'e vererek, bakanları hakkında gerekli incelemeyi yapmasını istedi. Bakanlar hakkında rapor hazırlayan PET, listede Maliye Bakanı olarak öngörülen Sosyal Demokrat Partili Henrik Sas Larsen'in Rockerlerle ilişkisi bulunduğunu, bakan olmasının sakıncalı olduğunu bildirdi.

PET'in kendisi hakkında verdiği raporu öğrenen Henrik Sas Larsen, bu durumda bakanlık beklemesinin doğru olmayacağını belirterek, listeden adının silinmesini talep etti. Sosyal Demokrat Parti Başkanı Helle Thörning Schmidt, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Larsen'in yerine başka bir Maliye Bakanı adayı göstereceğini söyledi.

BAŞINI TÜRKLER YEDİ
Henrik Sas Larsen'in Rockerlerle ilişkisi seçim öncesine kadar pek bilinmiyordu. Ancak Köge şehrinde yerel televizyon kanalı, Henrik Sas Larsen'in Vanilya adlı bir kafeterya işleten Murat Kitir'den doping hapları satın aldığını yayınladı. Olay çorap söküğü gibi ortaya çıkmaya başladı. Medyada yer alan haberlerde Henris Sas Larsen ve arkadaşı Sosyal Demokrat Parti Köge Bölge Teşkilatı Başkanı Tomy Kamp'ın, Murat Kitir ve Ertuğrul Karahan adındaki iki Türk'ün sahip olduğu Vanilya adlı kafeteryaya sık sık gelerek para ödemeden yemek yedikleri ortaya çıktı.

Soruşturmalar sonrasında Murat Kitir ve Ertuğrul Karahan, Henrik Sas Larsen ve Tomy Kamp'ın, kendilerinden, kafeteryanın masalarını dışarı atma izni karşılığında rüşvet aldığını ileri sürdüler.

Murat Kitir, ”Tomy Kamp, dışarıda servis yapma izni alabileceğini söyledi. Bizde kabul ettik. Bunu Henrik Sas Larsen sayesinde yaptı. Sonra da ikisi de bizim kafeteryaya gelip yedikleri ve içtiklerinin karşılığında para ödemeden gidiyorlardı. Biz Tomy Kamp hakkında bizden rüşvet aldığı için, Henrik Sas Larsen hakkında da doping hapı satın almak istediği için polise suç duyurusunda bulunmuştuk” dedi.

MUHALEFET SAHİP ÇIKTI
Muhalefetteki aşırı sağ Danimarka Halk Partisi Henrik Sas Larsen'e sahip çıktı. Partinin yönetim kurulu üyesi Sören Espersen ”Henrik Sas Larsen'in Rockerlerle görüşmüş olması bakan olmasına engel değil. Benim de tanıdığım çete üyeleri var” dedi. Öte yandan Gizli Servis PET, eski Sosyal Demokrat Başbakanlardan Anker Jörgensen'in, Sovyet diplomatlarıyla görüştüğü gerekçesiyle bakan olmasanda sakıncalı bulduğu Ole Espersen'i uyarılara rağmen Adalet Bakanı yaptığını hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!