‘Hükümet İsrail’in suçuna ortak oluyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Hükümet İsrail’in suçuna ortak oluyor’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2024 11:51

Almanya’da kendi soy ismiyle 2020 yılında kurulan ‘Adalet Partisi-Team Todenhöfer’ Genel Başkanı Dr. Jürgen Todenhöfer, Alman hükümetinin silah yardımı yaparak İsrail’in Gazze’de giriştiği savaş suçuna ortak olduğu gerekçesiyle bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

1972-1990 yıllarında CDU Federal Meclis milletvekili olarak görev yapan ve 2020 yılında istifa ederek ‘Team Todenhöfer’ partisini kuran Todenhöfer, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Federal hükümetin bakanları hakkında bugün Ceza Yasası’nın 8’inci ve 11’inci maddeleriyle bağdaşmayan savaş suçuna yardımda bulunmaktan dolayı suç duyurusunda bulundum. Netanyahu hükümeti Gazze’de ağır savaş suçu işlemektedir. ‘Ampül-Trafik Lambası Koalisyonu’ (SPD, FDP, Yeşiller) siyasi ve askeri olarak yardımda bulunmaktadır. Savaş başladığından beri Almanya, İsrail’e silah yardımını 10 kat artırmıştır. Savaş cürümüne yardım ceza gerektiren bir suçtur.”
Todenhöfer, suç duyurusunu, İsrail’in Gazze’de giriştiği saldırılarda ailesinin birçok ferdini kaybeden Gazze kökenli bir Alman vatandaşıyla ortaklaşa yaptıklarını söyledi.
Alman askerlerinin yurt dışında görev almalarına ve Almanya’nın savaş bölgelerine silah ihracına karşı çıkan Dr. Jürgen Todenhöfer, “Yıllarca Federal Meclis milletvekilliği yapmış, bir süre bir terör davasında Ceza Mahkemesi yargıcı olarak görev almış biri ve bir Alman vatandaşı olarak, Almanya’nın dış ve güvenlik politikası açısından hukuksal ve ahlaki olarak merkezi önem taşıyan bu konuda Alman mahkemelerinden temel bir karar almalarını bekliyorum” dedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!