Hrant Dink için Köln’de anma töreni

Güncelleme Tarihi:

Hrant Dink için Köln’de anma töreni
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2023 15:16

Gazeteci-yazar ve insan hakları aktivisti Hrant Dink, ölümünün 16’ncı yılında Köln’de anılıyor. Türkiye-Almanya Kültür Forumu’nun Alman-Ermeni Cemiyeti, Köln Ermeni Cemaati, Çok Kültürlü Forum ve TÜDAY (Türkiye Almanya İnsan Hakları Derneği) ile iş birliği içinde düzenlediği etkinliğe pek çok ünlü isim katılacak.

Haberin Devamı

AGOS gazetesinin kurucusu Hrant Dink, 19 Ocak 2007’de İstanbul’da gazete binasının önünde vurularak öldürüldü. Dink, bir dönem aralarında BirGün’ün de yer aldığı çeşitli gazete ve dergilerin de yazarları arasında yer almıştı. İstanbul’daki Uluslararası Hrant Dink Vakfı ve yurt dışındaki çok sayıda girişim, halklar ve dinler arasında barışçıl diyalog, anlayış ve empati için Dink’in barış ve kardeşlik düşüncesinin ışığında çalışmalarını sürdürüyor. Köln’deki anma etkinliğinde açılış konuşmasını Almanya Ermeni Kilisesi Başpiskoposu Serovpé Isakhanyan yapacak. Federal Tarım ve Gıda Bakanı Cem Özdemir video konferans sistemiyle etkinliğe katılacak.

IRKÇILIK PANELİ OLACAK
Etkinlikte, Alman Ermeni Derneği’nden Dr. Raffi Kantian moderatörlüğünde ırkçılıkla ilgili başlığıyla bir de panel düzenlenecek. Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Parlamentosu Başkan Yardımcısı Berivan Aymaz, Uluslararası Af Örgütü’nden Amke Dietert, yazar Aslı Erdoğan ve AGOS eski Yazı İşleri Müdürü Aris Nalcı’nın katılacağı oturumda ırkçılığın gündelik hayata sızması ve buna karşı mücadele olanakları ele alınacak. Köln/Yeşiller Kent Konseyi üyesi Dilan Yazıcıoğlu ve gazeteci Aydın Üstünel’in sunacağı program boyunca ünlü caz piyanisti ve şarkıcısı Laia Genç, eserleriyle yer alacak. Etkinlik eş zamanlı olarak Almanca ve Türkçeye çevrilecek. Etkinliğe katılım için https://forms.gle/m9DEAVXpUDUb49dA7 linkinden kayıt yaptırmak zorunlu.
Hrant Dink’i anma töreni, 21 Ocak Cumartesi günü saat 16.00 Alte Feuerwache Köln Melchiorstraße 3, 50670 adresinde düzenlenecek

BAKMADAN GEÇME!