Hrant Dink’e düşünce ödülü

Güncelleme Tarihi:

Hrant Dink’e düşünce ödülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2012 10:22

ALMANYA’da Schondorf Palm Vakfı tarafından iki yılda bir verilen ‘Johann- Philipp-Palm Basın ve Düşünce Özgürlüğü Ödülü’ne suikast sonucu öldürülen gazeteci Hrant Dink ve Mısırlı yazar Alaa Al-Aswani layık görüldü.

Haberin Devamı

Demokratik haklar ve temel özgürlükler için mücadelede eden kişilere verilen 20 bin Euro tutarındaki ödül Baden- Württemberg Sosyal ve Çalışma Bakanı Katrin Altpeter tarafından Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve Alaa Al- Awani’ye takdim edildi.

Baden- Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann himayesi tarafından gerçekleşen ödül töreninde konuşan Prof. Dr. Ulrich Palm, “Ödül Johann Plipp Palm’in Fransız diktatörlüğünü eleştiren yazılarından sonra 26 Ağustos 1806 yılında ölüm cezasına çarptırılması nedeniyle veriliyor” dedi.

GERÇEKLERİ YAZDI
Ödül töreninde konuşan Rakel Dink, sözlerine ‘Kimse kusura bakmasın’ diyerek başlarken, “Eşim Hrant ülkesini çok severdi. Asla şikâyet etmezdi. Hrant’ın tek isteği Türkiye’nin ve Türk halkının 1915 soykırım travmasından kurtulmasıydı. Sadece gerçekleri yazdı ve konuştu. Türk halkının bilgisizlik batağından kurtulması için mücadele etti. Bunu yaşamıyla ödedi. Ülkemizi seviyoruz ama devletimiz bizden sevgiyi esirgedi” dedi. Alaa el Aswani yazdığı üç kitap cinsellik içerdiği için büyük tepkiler almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!