Hollanda'daki Türk'ün inanılmaz iddiası

Güncelleme Tarihi:

Hollandadaki Türkün inanılmaz iddiası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2011 11:05

Hollanda polisi 10 yıl önce Hollanda'ya gelen Suat Kukut'un 61 bin Euro'ya satın aldığı lüks arabasına el koydu. Beş ay önce hiçbir neden gösterilmeden arabasına el konulduğunu iddia eden Kukut, aracının ülkenin bir internet sitesinde 49 bin 750 Euro karşılığında satışa sunulduğunu görünce çılgına döndü.

Haberin Devamı

Hollanda polisi, ülkede lüks otomobil kullanan Türklere zor günler yaşatmaya başladı. Lüks araç kullanan Türklere "Çift aylıkla ben bu arabayı satın alamıyorum. Sen bu arabayı nasıl aldın" sorusu soran polisler, Türklerin lüks arabalarına el koyuyor.

10 yıl önce Hollanda'ya geldiğini, muhasebeci olarak çalıştığını ve sicilin temiz olduğunu iddia eden Suat Kukut (35), "Bende araba hastalığı var. Hollanda'ya geldim geleli hep bu tür araba kullandım" diyerek 61 bin Euro'ya satın alığı arabasına el konulması olayını şöyle anlattı:


"LÜKS HAYAT SORGUSU
Lüks araba kullandınız mı bu ülkede başınız beladadır. 17 Nisan tarihinde gece saat 01:00 cıvarında A16 otoyolundan Breda'dan Rotterdam istikametine giderken Hollanda Kraliyet Ulusal Polis Teşkilatı'na bağlı polisler tarafından otobanda durduruldum. Hem beni hem de otomobilimi sorguladılar. Eksik hiçbir şey bulamamalarına rağmen arabamı nasıl satın aldığımı ispat etmemi benden istediler. Benim elimde tüm belgeler var ve onlara ispat ettim. Ama bana inanmadılar.

KARA PARA SUÇLAMASI
Beni kara para aklamakla suçladılar. Elimden aldıkları arabamı bana hiç bir şey söylemeden satmışlar. Onu da tesadüfen iki gün önce öğrendim. Hollanda'nın bir internet sitesinde arabam aynı plaka ile bir başkası tarafından satışa sunuldu, deliye döndüm" diyerek yapılan suçlamalar ve lüks arabasına el konulması konusunda Ekim ayının 17'sinde hakim karşısına çıkacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!