Hollanda'da önyargıları çürüten Türkler

Güncelleme Tarihi:

Hollandada önyargıları çürüten Türkler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2011 00:00

Kökeniniz Türk ise Avrupa’da başarıyı yakalamak kolay olmuyor. Çünkü Türkler hakkında önyargılar çok. Sabırlı olmak gerekir, pes etmemek lazım. Eğer sabırlı olmayıp pes ederseniz işte o zaman kendi ipinizi de çekmiş olursunuz.

Haberin Devamı

Her yerde her zaman söyledim ve yine de söylüyorum. Hakkımızda ki önyargıların çürütülmesi için üzerimize büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Eğer herkes üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirirse, işte o zaman önyargılarda ortadan kalkmış olur.

Hollandalıların Türklere bakış açısı pek olumlu değil. Bizleri hep eleştirirler. İyi bir iş yaptığınız zaman onu görmezlikten gelirler. Çok enteresandır, başarılı olduğunuzda da sizi Hollandalı olarak kabul ederler, Türk olarak görmezler!

Hollanda geneline baktığınızda Türklerin bir çok alanda başarılı ve söz sahibi olduğunu görürsünüz. Siyasetinden tutun da iş hayatına kadar.

“Türkler hakemlikten ne anlar” diyen Hollandalılara en güzel cevabı 26 yaşındaki Türk kökenli Serdar Gözübüyük verdi. “Türkler hakemliği beceremez” önyargısını o çürüttü. Bravo Serdar, böyle devam et!

O artık Hollanda 1.Ligi’nde hakemlik yapıyor. Hem de çok başarılı. İşçi olarak Hollanda’ya gelen Adanalı bir ailenin en küçük çocuğu. Çok genç yaşta annesini kayıp etti. Yaşadığı zor günlere rağmen pes etmedi, mücadele etti. Sonunda da başardı, Hollanda toplumuna kendini kabul ettirdi. Hollanda 1.Ligi Eredivisie’nin 2011-2011 sezonunun ilk haftasında VVV Venlo- Utrecht karşılaşmasını yöneltti. Herkesten de geçer not aldı.

Hollanda’da öyle başarılı oldu ki, şimdi de ismi FİFA kokartı için anılmaya başladı. En büyük aday olarak gösteriliyor. Hafta içerisinde oynanacak olan Avrupa Ligi ön eleme karşılaşmalarından olan Hannover 96 Sevilla maçında 4’üncü hakem olarak sahaya çıkacak. Kısacası, o üzerine düşen görevi ve sorumluluğu yerine getirdi. Şimdi sıra üzerlerine düşen sorumluluğu ve görevleri yerine getirmeyenlerde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!