Hollanda'da fakirlikte artış

Güncelleme Tarihi:

Hollandada fakirlikte artış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2012 15:41

Avrupa genelinde hakim olan ekonomik krizin etkilediği ülkeler arasında yer alan Hollanda'da fakirlik artmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Yoksulluğun yaşlılar ve göçmenler ile tek başına yaşayan aileleri daha çok etkilediğini belirten Sosyal ve Kültürel Planlama Bürosu (SCP), ülkede yoksulluk sınırı altında yaşayanların sayısının 2011'de, bir önceki yıla oranla 180 bin artarak 1 milyon 100 bine ulaştığını bildirdi.

SCP'nin Merkezi İstatistik Bürosu;yla (CBS) ortak hazırladığı “2012 Yoksulluk Raporu"nda fakirleşmenin önümüzdeki yıl devam edeceği vurgulandı. Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 7'sinin yoksulluk sorunu yaşadığına yer verilen araştırmada, önümüzdeki yıl bu oranın yüzde 7,5'a çıkmasının tahmin edildiği belirtildi. 2010 yılında bu oran yüzde 6 civarındaydı.

Özellikle tek ebeveynli ailelerin maddi anlamda zorluklar yaşadığı belirtilirken, yoksulluğun, Türklerin de yer aldığı göçmen kesimini de tehdit ettiği dile getirildi. Hollanda;da son yıllarda artan fakirlikle mücadele için kurulan Gıda Yardım Bankaları verilerine göre ise her 10 çocuktan biri yoksulluk sınırı altında yaşam sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!