Hollanda'da 9 Türk'e kraliyet nişanı

Güncelleme Tarihi:

Hollandada 9 Türke kraliyet nişanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2008 20:10

Hollanda'da toplumsal hizmetlere katkılarından dolayı Ali Rıza Sarıyıldız (Zaandam), Mevlüt Deniz (Haaksbergen), Ali İhsan Saybaş (Culemborg), Uğur Mete, Yazgül Keleş, Mustafa Demirtaş (Tilburg), Suat Öztürk (Delft), Aydemir Çetin (Gouda) ve Reyhan Çonka (Cuijk) adlı vatandaşlarımız kraliyet nişanları ile ödüllendirildiler.

Haberin Devamı

HOLLANDA’da toplumsal hizmetlere önemli katkıda bulunanlar ile çeşitli alanlarda başarılara imza atanlara dağıtılan kraliyet nişanına bu yıl Ali Rıza Sarıyıldız (Zaandam), Mevlüt Deniz (Haaksbergen), Ali İhsan Saybaş (Culemborg), Uğur Mete, Yazgül Keleş, Mustafa Demirtaş (Tilburg), Suat Öztürk (Delft), Aydemir Çetin (Gouda) ve Reyhan Çonka (Cuijk) adlı vatandaşlarımız layık görüldüler. Dün ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlenen törenlerde 1206’sı kadın olmak üzere toplam 3548 kişiye kraliyet nişanı verildi.

Kuzey Hollanda Bölgesi’nin Zaandam kentinde toplumsal hizmetlerinden dolayı 2000 yılında kraliyet nişanı takılan Ali Rıza Sarıyıldız’ın, yabancı emeklilerin sorunlarının çözümüne yönelik çabaları bu kez de 'şövalyelik' rütbesi ile ödüllendirildi. Ali Rıza Sarıyıldız’a nişanı Zaandam Belediye Başkanı Geke Faber tarafından takıldı.

Gelderland Bölgesi’nin Haaksbergen kentinde yaşayan Mevlüt Deniz adlı vatandaşımız toplumsal hizmetlerinden dolayı kraliyet nişanına layık görüldü. Uzun yıllar Okul Aile Birliği, Türk Komitesi ile Ertuğrul Gazi Camii’nde çeşitli görevler üstlenen, 1989 yılından bu yana Karadeniz Halk Oyunları Derneği’de başkan, 1994 yılından bu yana da Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu’nda muhasip olarak yer alan Yıldız’a kraliyet nişanı düzenlenen törende Haaksbergen Belediye Başkanı B. Loohuis tarafından takıldı.

Culemborg kentinde düzenlenen törende de Ali İhsan Saybaş adlı vatandaşımız kraliyet nişanı ile ödüllendirildi. Toplumsal hizmetlere sağladığı önemli katkılarıyla tanınan Saybaş’a kraliyet nişanı düzenlenen törende Belediye Başkanı Roland van Schelven tarafından takıldı. Gouda Yabancılar Danışma Kurulu Başkanlığı görevini yürüten ve yıllardır kentteki vatandaşlarımız başta olmak üzere çeşitli uluslardan yabancılara yönelik toplumsal hizmetlerde bulunan Aydemir Çetin de kraliyet nişan ile ödüllendirildi.

Hollanda’nın Tilburg ketinde Uğur Mete, Yazgül Keleş, Mustafa Demirtaş, Delft kentinde Suat Öztürk ve Cuijk kentinde de Reyhan Çonka adlı vatandaşlarımız toplumsal hizmetlere sağladıkları katkılardan dolayı düzenlenen törenlerde kraliyet nişanı ile ödüllendirildiler.

Hollanda’da daha önce Talip Demirhan, Sabri Kenan Bağcı, Mehmet Can, Melek Can, Recep Güçlü, Lütfi Nerminer, Duran Yaman, Bülent Okyay, Saniye Bıldırcın, Adnan Dalkıran, Hasan Gülşen, Emin Ateş, Sabri Tekin, Mustafa Karaköse, Ahmet Yıldıran, Nihal Doğan, Nadir Keyifli, Özden Kutluer Yalım, Mustafa Ayrancı, Mustafa Dokudur, Bülent Türker, Nurdan Çakıroğlu, Kamil Sulu, Hüseyin Tozkansever, Ayhan Özsöylemez, Deniz Balak, Şükrü Karataş, Maviye Karaman, Naci Demirbaş, Hasan Güney, Remzi Alarslan, Halil Nalbantoğlu, Esat Karakaya, Esma Yiğitoğlu, Adnan Bayrak, Osman İskenderkaptanoğlu, Mahir Engin ve Zati Yurdakul, Yüksel Kaplan, Erdoğan Çadırcı, Zeki Arslan, Hüsnü Polat, Huriye Önal, Zeynel Tosun, Mehmet Fevzi Kaplan, Sevim Mercimek, Osman Bahadır, İsmail Halıcı, Mehmet Aslan ve Nihat Dinçelek adlı Türklere yaptıkları çalışmalardan dolayı kraliyet nişanı verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!