Hollanda karlar altında

Güncelleme Tarihi:

Hollanda karlar altında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2013 15:41

HOLLANDA’yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle karayollarında taşıtların oluşturduğu kuyruklarının toplam uzunluğu bin kilometreye ulaşarak rekor kırıldı.

Haberin Devamı

Hollanda Turing Kulübü (ANWB) tarafından yapılan açıklamada, sabah erken saatlerde ülkenin batı kesiminde trafiğin kilitlendiği duyuruldu.

Delft-Schiphol arasındaki A4 otoyolunda sabah saatlerinde çift yönlü olarak 30 kilometre uzunluğunda taşıt kuyruğu oluştuğu, Lelystad-Muiden arasındaki A6 ile Hoorn-Amsterdam arasındaki A7 otoyollarında trafiğin tamamen kilitlendiği bildirildi.

Den Bosch ve Breda civarında da trafik akışında ciddi sıkıntı yaşandığı kaydedildi.

Utrecht-Lahey arasındaki A12 ile Rotterdam-Lahey arasındaki A13 otoyollarında kar temizleme çalışmaları zorlukla yürütüldü.

Ülkenin çeşitli noktalarında toplam 500 kar temizleme aracı trafik akışının sağlanabilmesi için gün boyunca çalıştı.

Hollanda’nın çeşitli noktalarında çok sayıda kazanın da meydana geldiği öğrenildi. ANWB, 1600 dolayında aracın akü, kapı ve el frenlerinin donması sonucu yollarda kaldığını duyurdu.

Toplu ulaşımında da sıkıntılar yaşandığı kaydedildi. Amsterdam’ın Schiphol, Rotterdam’ın The Hague ve Eindhoven havalimanlarında bazı uçakların rötarlı kalktığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!