Hollanda, hakemlerini tartışıyor

Güncelleme Tarihi:

Hollanda, hakemlerini tartışıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2011 00:00

Hollanda futbolu, hakemlerini tartışıyor. Son haftalarda yapılan hakem hataları artık bir şeylerin değişmesi gerektiğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Hafta sonunda oynanan karşılaşmalara bir bakın, ülkenin ilk üç hakemi arasında yer alan Kevin Blom, hafta sonundaki maçları evindeki koltuğunda oturup kahvesini yudumlayarak seyretti. Son haftalardaki forumsuzluğun cezasını da böyle çekti. Diğer bir hakem Ruud Bossen, Andre Ooijer’ın Rodney Sneijder’a attığı tekmeyi sarı kartla cezalandırması, “eğer bunu kırmızı kartla cezalandıramıyorsan, bırak bu hakemliği” dedirtir oldu.

Diğer taraftan Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu’nun (KNVB) 2012 Avrupa Şampiyonası’na göndermeye hazırladığı Björn Kuipers’i koruma altına alıp, tansiyonu yüksek maçlara göndermemesi dikkat çekiyor. Kuipers’in tansiyonu yüksek maçlarda hata yapmasından korkuluyor. Demek ki Hollanda’da hakemler konusunda bir güvensizlik var. Son haftalarda ki hakem hatalarının da maç sonuçlarına yansıması bunu ispatlıyor.

Hollanda’daki hakemlerin formsuzluğu, eleştiri oklarının Merkez Hakem Kurulu’na yönelmesine neden oldu. Şimdi de hakemlerden sorumlu olan Dick van Egmond’un konumu tartışılıyor. Uzun yıllardır bu görevi yürüten Egmond’un istifa etmesi isteniliyor.

İstekler çok,bu istekler gerçekleşir mi bilinmez ama bir gerçek var. O da son haftalardaki hakemlerin form düşüklüğü yüzünden Hollanda hakemliğinin masaya yatıracak olması.

HOLLANDA LİGİ’NDE 12.HAFTA
Hollanda 1.Ligi Eredivisie’de 12.haftayı geride bıraktık. Son haftalarda hakem hatalarının çokça tartışıldığı bu ligde bir gerçek var. O da AZ Alkmaar’ın 6 puan farkla liderlik koltuğunda oturması. Evinde ADO Den Haag’ı konuk eden Hollanda şampiyonluğun en iddialı ekibi AZ Alkmaar, 3 puanı 3 golle alıp puanını 31’e yükseltti.

Haftanın en zevkli ve en sürpriz maçı FC Urecht- Ajax arasında oynandı. Karşılaşmada toplam 10 gol oldu. Maçtan 6-4’lük skorla galip ayrılan taraf FC Utrecht’ti.

Son haftalardır Ajax’ta işler pek iyi gitmiyor. Alınan bu mağlubiyet sonrasında lig lideri AZ Alkmaar’la puan farkı 11’e çıktı. Teknik direktör Frank de Boer, bir an önce bu kötü gidişe bir çözüm bulamazsa, yönetim işe el atacak gibi görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!