Hollanda, erken genel seçime hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Hollanda, erken genel seçime hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2012 16:19

Hollanda’da Eylül ayında yapılacak erken genel seçime hazırlanan siyasi partilerin aday listeleri yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Haberin Devamı

Milletvekili aday listesini ilk açıklayan koalisyonun büyük ortağı Liberal Parti’nin (VVD) birinci sırasında Başbakan Mark Rutte yer alıyor. Sağlık, Refah ve Spor Bakanı Edith Schipper’in 2, Meclis Grup Başkanı Stef Blok’un ise 3. sırada yer aldığı listede Türk kökenli aday bulunmuyor.

VVD’nin açıkladığı aday listesinde mevcut milletvekillerinin büyük bölümü yer alırken, partinin başkan yardımcısı Mark Verheijen 20. ve Avrupa Merkez Bankası’nın eski Başkanı Wim Duisenberg’in oğlu Pieter Duisenberg ise 24. sırada yer bulabildi. Parti üyelerine oy vermeleri için gönderilen taslak liste, son şeklini 29 Haziran’daki kongrede alacak. Üyelerin oylaması teamül gereği olduğu için listedeki sıralamada büyük değişiklik beklenmiyor. Hollanda’da geçen Nisan ayında sağ azınlık hükümetinin düşmesinden sonra yaşanan kısa süreli krizin ardından erken seçim kararı alınmıştı.

Ülke genelinde 12 Eylül’de yapılacak erken genel seçimde farklı partilerin listelerinde çok sayıda Türk kökenli adaya yer verilmesi bekleniyor. Mecliste 5 Türk kökenli milletvekili bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!