Hollanda’da üye sayısı 12’ye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hollanda’da üye sayısı 12’ye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2011 14:20

HOLLANDA’da çarşamba günü yapılan eyalet meclisi seçimlerinde yarışan 17’si kadın 84 adaydan, 4 yeni isim daha tercihli oylarla seçilerek eyalet meclislerine girmeyi başardı. 4 adayın eyalet meclislerine tercihli oyla girmesinden sonra, 12 eyaletteki toplam Türk kökenli sayısı 12’ye çıktı.

Haberin Devamı

İşçi Partisi’nden (PvdA) Utrecht eyaletinde 8. sıradan aday olan Dursun Kılıç 3370, Limburg eyaletinden 9. sırada aday olan Selçuk Öztürk 4150, Overijssel eyaletinde 10. sıradaki adayı Zafer Aydoğdu 6970 ve Güney Hollanda eyaleti 7’inci sıra adayı Bahattin Erbaş 9084 tercih oyu alarak eyalet meclislerine son giren isim oldular.

2 Mart’ta 12 eyaletin 566 yeni meclis üyesini belirlemek için yapılan seçimlerde, daha önce Hollanda eyaletinde Adnan Tekin, Mehmet Uygun, Zafer Yurdakul, Gelderland eyaletinde Yasemin Çeğerek, Ünal Sözen, Kuzey Brabant eyaletinde Nurettin Altundal, Zeeland eyaletinde Bayram Erbişim ve Friesland’ta Ömer Kaya doğrudan seçilerek eyalet meclislerine girmişlerdi.

Kuzey Hollanda, Güney Hollanda, Friesland ve Gelderland eyaletlerinde tercihli oyla meclislere girmeyi başaran adayların resmi listesi önümüzdeki Pazartesi ve Salı günü açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!