Holiganlar izlenecek

Güncelleme Tarihi:

Holiganlar izlenecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2014 16:01

Köln’de gerçekleşen gösterilerde şiddet olaylarını beklemediklerini belirten Adalet Bakanı Heiko Maas, artık holiganların da takibe alınacağını söyledi.

Haberin Devamı

Almanya'da, geçen hafta Köln kentinde Selefilere karşı toplanan yaklaşık 4 bin holigan ile aşırı sağcı gruplar hâlâ tartışılıyor. Polisin ve diğer yetkili kurumların küçümsediklerini itiraf ettiği taraftar grupları artık politik bir organizasyon solarak değerlendirilecek. Federal Adalet Bakanı Hekio Maas, “Taraftar grupları şimdiye kadar Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından izlenmiyordu. Ama gelecekte izlenecekler. Artık yeni bir boyutları var. Biz artık onları yeni boyutlarıyla değerlendirmeliyiz” dedi.

ŞİDDET BEKLENMİYORDU
Katıldığı bir televizyon programında, gösterilerde şiddet olaylarını beklemediklerini belirten Bakan Maas, şöyle konuştu: “Berlin, Hamburg veya başka bir kentte toplandıklarında onlara karşı tutum Köln'dekinden farklı olacak. Ben gösterilerinin yasaklanacağını düşünüyorum.”

Bakanın bu sözlerine tepki gösteren kabare oyuncusu Serdar Somuncu “Naziler ve holiganlar buluşuyor. Adalet bakanı ‘Şiddet olaylarının çıkacağını hesaplamadık’ diyor. Bakan böyle konuşuyorsa, biz kime güveneceğiz bilemiyorum. Köln’deki görüntüler normal değil. Suçluların ortaya çıkarılması gerekir” dedi.

TEDBiR ALINMADI

Aynı programda konuşan Sol Parti Federal Meclis milletvekili Sevim Dağdelen ise polisin ve yetkililerin gerekli tedbirleri almadığını söyledi. Gösteri için müracaat edenlerin ciddi şekilde incelenmediğini belirten Dağdelen, hükümetin aşırı sağ ve yabancı düşmanlığına karşı daha ciddi önlemler almasını istedi. Dağdelen “Yetkili kurumlar iyi hazırlıklık yapmamış” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!