Holdingzedeye bir umut daha

Güncelleme Tarihi:

Holdingzedeye bir umut daha
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2012 10:55

Avrupa’da yüksek kar vaadiyle para toplayan Kombassan Holding aleyhine Almanya’daki mahkemede mağdurlar lehine verilen bir karar daha Türk mahkemesi tarafından tanındı.

Haberin Devamı

KOMBASSAN Holding’den 93 bin 900 Mark’lık yüzde 25 kar garantili sözü verilerek hisse senedi alan mağdur, 7 Eylül 1999 tarihinde parasını geri istedi. Mağdur bu talebine yanıt alamayınca 2005 yılında Berlin’de dava açtı. Ancak Berlin’deki mahkeme davayı reddedince karara Berlin Yüksek Eyalet Mahkemesi nezdinde itiraz eden mağdur 2009 yılında davayı kazandı. Berlin’deki mahkemenin 15 Eylül 2009’da mağdur lehine verdiği kararla ilgili Türkiye’de tanıma-tenfiz davası açıldı. Konya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 2010 yılında açılan dava iki yıl sürdü. Konya’daki yerel mahkeme, Kombassan’ı, 19 Mart 2012 tarihinde yaklaşık 45 bin Euro anapara, masraflar ve faizle birlikte yaklaşık 60 bin Euro ödemeye mahkum etti. Berlinli Avukat Ekrem Özdemir, “Konya Mahkemesi’nin aldığı karar henüz kesinleşmedi. Burada Yargıtay’ın ne diyeceği önemli. Yargıtay’ın daha önce bu davalara yönelik bir takım kararları var. Ancak bunlar kabul veya ret yolunda değil. Daha çok davaların şu veya bu şekilde tenfiz yönünden daha iyi incelenmesine yönelik kararlardı” dedi.

Fesada uğratılmış
Ekrem Özdemir, Berlin’deki müvekkilinin, 1999 yılında kendisine yüzde 25 kar payı vaadiyle Kombassan’ın ortaklık payı verildiğini şahitlerle ispatlandığını söyledi. Özdemir, ?Burada müvekkilimizin iradesi fesada uğratılmıştır. Yani kesin vaat edilen yüzde 25’lik kar payını bırakın, ana parasını kaybedebileceği bile belirtilmemiştir. Aslında yapılan bir şirkete ortak olmaktır. Ticarete göre ise bu kar zarar ortaklığı demektir. Ancak burada, müvekkilime yüzde 25 kesin kar payı vaadinde bulunulmuş ve anaparası kaybedeceği belirtilmemiştir. Bu bir kişinin iradesini yanıltılarak işlem yapılması anlamına gelir“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!