Holding mağdurları pes etmiyor

Güncelleme Tarihi:

Holding mağdurları pes etmiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2010 11:19

Münih’teki holding mağdurları toplantısında 40 gün önce eşini toprağa veren Durdane Durmuş'un feryadı yürekleri yaktı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Münih kentinde yapılan holdingzede toplantısında, 40 gün önce eşini toprağa veren 76 yaşındaki Durdane Durmuş Ana'nın feryadı yürekleri yaktı. Tuvalet temizleyerek biriktikleri paralarını Kombassan ve Yimpaş’a kaptırdığını söyleyen Durdane Ana, “Eşim bunların yüzünden öldü. Hakkımı helal etmiyorum" diye feryat ederken, toplantıya konuşmacı olarak katılan avukat Ünal Taşhan, Türk ve Alman mahkemelerinden çıkan karar ile holdingler için çemberin daraldığını söyledi. Avukat Ünal Taşhan, “Kombassan, Yimpaş, Jet-Pa başta olmak üzere çok sayıda para toplayan holdingler hakkında Alman mahkemelerinden kesinleşmiş emsal kararlar çıkardık. Bu kazanılan davaların tamamına yakını tanıma davası için Türk mahkemelerine intikal etti. Türk yargısındaki çıkmazı, Yargıtay ile aşmaya çalışıyoruz. Şu anda Yargıtay‘da süren davalarımız var. 5 yıl gibi uzun yargı sürecinin sonunda bu noktaya geldiğimizi düşünüyoruz. Kısa süre içerisinde özellikle Türkiye’de yargıtayda süren davaların sonuçlanması ile Türkiye’deki tanıma davalarının önünün tamamen açılacaktır. Bu da holding davalarının tenfizi, boşanma davalarında olduğu gibi 6 ay gibi kısa sürede sonuçlanması anlamına geliyor” dedi.

Haberin Devamı

HOLDİNGLERİN ZAMAN KAZANMASINA ŞANS VERMEYİN
Holdinglerin zaman kazanmak için türlü yolları denediğini söyleyen avukat Ünal Taşhan, “Maalesef gelinen noktada Türkiye’de zaman aşımı nedeniyle çoğu davayı açamıyoruz. Almanya’da ise, bizim görüşümüze göre, 01.01.2012 tarihinden itibaren zaman aşımı söz konusu olacaktır. Holdingler bunu bildiği için mağdurları türlü vaatler ile oyalamaya çalışıyor. Kombassan borsaya gireceğiz diye mağdurlardan zaman istiyor. Bunların hepsi kandırmaca, kimse oyuna gelmesin” şeklinde konuştu.


FERYATLAR YÜKSELDİ
Toplantının ikinci bölümünde mağdurların adeta feryatları yükseldi. Yaşadıkları trajediyi anlatan mağdurlar kim zaman öfkelerine kimi zaman da göz yaşlarına hakim olmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!