Hoffenheim da deprem

Güncelleme Tarihi:

Hoffenheim da deprem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2011 14:01

1899 Hoffenheim Teknik Direktörü Ralf Rangnick, isteği dışında futbolcuları Luiz Gustavo'nun Bayern Münih'e transfer olmasından sonra kulübüyle yollarını ayırdı.

Haberin Devamı

ALMANYA 1. Futbol Ligi'nde 2010/2011 sezonunun dördüncü yeni yılın ilk antrenör değişikliği oldu. 1899 Hoffenheim Teknik Direktörü Ralf Rangnick, isteği dışında futbolcuları Luiz Gustavo'nun Bayern Münih'e transfer olmasından sonra kulübüyle yollarını ayırdı. 1899 Hoffenheim'in Brezilyalı defansif orta saha oyuncusu Luiz Gustavo'nun sezon ortasında satılmasını istemeyen Rangnick "Sezon sonuna kadar ihtiyacımız vardı. Sezon başında zaten istediğim transferler yapılmadı. Eğer enternasyonal yarışmalarda olmak istiyorsak kadromuza transfer yapılmadı. Bizde şu anda olduğu gibi en iyi futbolcumuz gönderilmemeliydi" dedi.

15 MİLYON EURO
2015 yılına kadar Gustavo ile sözleşme imzalayan Bayern Münih'ten 15 milyon euro alacak olan 1899 Hoffenheim'ın para babası sponsoru, dolayısıyla herşeyi olan Dietmar Hopp "Kulümüz gelecektede genç yetenekli futbolcuları keşfedip güçlü bir takım kuracaktır. Bayern Münih'in teklifi çok iyi olunca niçin futbolcumuzu vermeyip yenilerini keşfetmeyelim. Gustavo'yu iki yıl öncesi Brezilya'nın 2. lig ekibi Corinthians Alagoano takımından 1 milyon Euro karşılığında transfer etmiştik" dedi.

TAKIMI 3. LİG'DEN 1. LiGE GETİRMİŞTİ
Gustavo'nun gitmesine çok kızan ve üzülen 1899 Hoffenheim Teknik Direktörü Ralf Rangnick ile yakın dostu Dietmar Hopp'la tartışma yaparak ayrılmak isteğini bildirmesi, Hopp'unda bunu kabul etmesi üzerine 2012 yılına kadar olan sözleşmenin iptal edileceği kaydedildi. 2006 yılında o zaman Almanya 3 Ligi olan Regional Ligi'nden Hoffenheim'ı iki yıl içinde Bundesliga 1'e yükselten Rangnick, geçtiğimiz yıl sözleşmesini 30 Haziran 2012 tarihine kadar uzatmıştı.

GUSTAVO'NUN YERİNE ALABA
Sezonun ikinci yarısına İspanya'da hazırlık yapacak olan 1899 Hoffenheim'ın Gustavo'ya karşı Bayern Münih'ten sezon sonuna kadar David Alaba'yı kirallık olarak kadrosuna kattı. Bundesliga'da bir kez forma giyme şansı bulunan 18 yaşındaki Avusturya vatandaşı genç yetenek Alaba, Bayern Münih'in 3. ligdeki amatör takımında oynuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!