"Hizmet aksamayacak"

Güncelleme Tarihi:

Hizmet aksamayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2010 15:55

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet başkanlığında bir araya gelen Türk Başkonsoloslar, vatandaşa en iyi hizmet sunmanın yollarını aradılar. Toplantıda eğitimin öneminin vatandaşlar arasında daha geniş bir tabana yayılabilmesi için yapılacak çalışmalar da ele alındı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de, Büyükelçi Ahmet Acet’in başkanlığında Almanya Başkonsoloslar Toplantısı düzenlendi. Berlin’deki büyükelçilik rezidansında yapılan toplantıdan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükelçi Acet, hem kaynaşmak hem de ortak fikirleri daha iyi görebilmek amacıyla geleneksel hale getirdikleri başkonsoloslar toplantısında mevcut sorunları görüştüklerini belirtti. Acet, bu toplantılarda vatandaşlara yönelik hizmetlerin iyileştirilmesi açısından nelerin yapılabileceğini ele aldıklarını söyledi.

E-Konsolosluk hizmetinin ve başkonsolosluklarda banko sistemine geçilmesinin de bu toplantılarda ortaya çıktığına işaret eden Büyükelçi Acet, vatandaşların da kendilerine yardımcı olması gerektiğini, vatandaşların bu yardımı da internet üzerinden e-Konsolosluk hizmetinden faydalanarak yapabileceğini düşündüklerini ifade etti. Acet, son 3 yılda başkonsoloslukların fiziki imkanlarını iyileştirdiklerini belirterek, vatandaşların ulaşım açısından zorluk çektiği başkonsolosluklara gitmek zorunda kalması durumunda iyi hizmetin bile faydalı olamayacağına dikkat çekti.

Düsseldorf, Stuttgart, Mainz, Frankfurt, Essen ve Köln başkonsolosluklarını yenileme çalışmaları içinde olduklarını da belirten Acet, gelecek yıl 2 ya da 3 yeni başkonsolosluk binasına daha taşınılacağını söyledi. Toplantıda eğitim konusunu da ele aldıklarını ifade eden Acet, eğitimin öneminin vurgulanması ve bu önemin vatandaşlar arasında daha geniş bir tabana yayılabilmesi konusunda neler yapabileceklerini, medyayla nasıl daha yoğun bir işbirliği yapılabileceğini de görüştüklerini bildirdi. Acet ayrıca, gelecek yıl Almanya’ya yönelik işgücü göçünün başlamasının 50. yılı kutlamaları çerçevesinde, vermek istedikleri mesajları iletebilecekleri etkinlikler düzenlemek istediklerini belirtti. Bu mesajları Alman makamlarla birlikte vereceklerini ve Alman makamlarının kendilerini bu konuda desteklediğini anlatan Acet, üzerinde durdukları bazı projeler olduğunu, ancak henüz somutlaşmadığını sözlerine ekledi.

Almanya Başkonsoloslar Toplantısı’na, Acet’in yanı sıra Elçi Müsteşar İskender Okyay, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Şakir Fakılı, Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, Karlsruhe Başkonsolosu Çetiner Karahan, Münih Başkonsolosu Kadir Hidayet Eriş, Essen Başkonsolosu Hakan Gürsel Akbulut, Münster Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı, Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil, Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Mainz Başkonsolosu Aslan Alper Yüksel, Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı ve Hannover Başkonsolos Yardımcısı Emin Melih Tezel katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!