Hitler'in oynadığı sokakta döner satıyor

Güncelleme Tarihi:

Hitlerin oynadığı sokakta döner satıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2013 12:18

Dünya tarihine‘en kanlı diktatör’olarak geçenAdolf Hitler,Avusturya’nınBraunau am İnnadlı kasabasındadünyaya geldi.Hitler’in dünyayageldiği evinsokağının başındaise bugün birTürk dönercisibulunuyor. Dönerbüfesi işletenCansu Demirtaş,“Hitler’in 15-20adım ilerdekibinada dünyayageldiği aklımagelince ürperiyorum”diyor.

Haberin Devamı

Ahmet İNCEL / BRAUNAU AM İNN BRAUNAU am İnn, Yukarı Avusturya’nın Almanya sınırına yakın 16 bin nüfuslu küçük bir kasaba.

İlk bakışta düzenli yapıları, temiz sokaklarıyla sıradan bir Orta Avrupa kasabası olarak göze çarpan Braunau am İnn’in farklı bir özelliği var. Dünya tarihine ‘en kanlı diktatör’ olarak geçen Adolf Hitler, 20 Nisan 1889’da bu kasabada dünyaya geldi.

II. Dünya Savaşı’nda milyonlarca insanın ölümünden sorumlu tutulan Hitler, bir gümrük memurunun oğlu olarak 3 yaşına kadar bu kasabada yaşadı.

Hitler’in doğduğu, çocukluğunu geçirdiği evin bulunduğu sokağın başında ise bir döner büfesi dikkati çekiyor.

20 TÜRK AİLE YAŞIYOR
Yaklaşık 20 Türk ailesinin yaşadığı kasabadaki döner büfesini 19 yaşındaki Cansu Demirtaş, ağabeyi ile birlikte işletiyor.

Braunau am İnn kasabasında doğup büyüyen Cansu Demirtaş, “Bu lanetli evin burada olduğunu bir şekilde görmezden gelmeye çalışıyoruz. Diğer kasaba sakinleri gibi sanki bu ev hiç burada yokmuş gibi davranmaya çalışıyoruz. Ama yine de Hitler’in adını duyduğumda, 15-20 adım ötemdeki bir binada doğduğu aklıma gelince ürperiyorum” diyor.

Kasaba halkının yabancılara pek sıcak bakmadığını da söyleyen Cansu, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Burada hiç arkadaşım yok. Bizden döner yiyen aşırı sağcı gençler de var. Hatta bir tanesi geçenlerde bana, ‘Biz size aslında karşıyız ama sizler sıcak insanlarsınız ve tabi döneriniz de çok lezzetli’ dedi. Yani kendileri de ikilem içerisinde.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!