Historic Grand Prix'de bir prens

Güncelleme Tarihi:

Historic Grand Prixde bir prens
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 12:06

DANİMARKA'nın başkenti Kopenhag'da antika arabaların katıldığı "Copenhagen Historic Grand Prix“ araba yarışının en çok dikkat çeken yüzü yine Prens Joachim oldu.

Haberin Devamı

Yarış arabalarına tutkunluğu ile tanınan ve her yıl yarışlara bizzat katılan Kraliçe Margrethe'nin küçük oğlu Prens Joachim, bu yıl Formula 1 yarışlarının tanınmış isimlerinden David Coulhard'ın 800 beygir gücündeki yarış arabasına binme şansı elde etti.

Prens Joachim, çocukluk hayalinin gerçekleştiğini söyledi. Yarışların onursal başkanı olan Prens Joachim her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışlara Lotus Cortina marka arabasıyla katıldı. Yarışmaya, 1946 model MG marka arabalar, 1965 model Mustang GT 350, Ginetta G4, Lotus Elan gibi arabalar yanısıra , Chevrolet Grand Spor, Austin Healey 3000, Corvette, Porsche 911, Alfa Romeo, Jaguar marka GTS-GTP model arabalar yer aldı.

Yarışmaları izleyenler, Faelledparken'deki yeşil alanda sergilenen tarihi ve en son model lüks spor araçları seyretmenin zevkine doyamadılar. Otto Reedz Thot'un birinci olduğu 65 model araçlar sınıfı yarışmasında Prens joachim 3'üncü olabildi.

Prens Joachim'in eşi Maria ve çocukları da kendisini yarış alanında ziyaret ederek moral verdiler. İki gün süren yarışları yaklaşık 30 bin kişi izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!