Hırsızı yakaladı ama polis gelmedi

Güncelleme Tarihi:

Hırsızı yakaladı ama polis gelmedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2010 15:51

Avusturya'nın başkenti Viyana'da elektronik ürünler satan bir mağaza işleten Türk işletmeci sürekli gerçekleşen hırsızlıkların önüne geçmek için işyerine güvenlik kamerası yerleştirdi. En son gerçekleşen hırsızlığı kaydeden ve hırsızı yakalayan işletmeci bir süre bekledikten sonra hırsızları bırakmak zorunda kaldı. İşletmeci polisin boşvermişliğinden şikayetçi.

Haberin Devamı

VIDEO İÇİN TIKLAYIN

Polis istatistiklerine göre Viyana'da günde ortalama olarak 209 hırsızlık olayı gerçekleşiyor. Hırsızlar çoğunlukla işyerlerini tercih ediyorlar. Bu işyerlerinden biri de Viyana'nın üçüncü bölgesinde telefon ve elektronik ürünler satan Hakan Ceren'in sahibi olduğu işyeri. Daha önce de bir kaç kez eşyaları çalınan Ceren, "Defalarca eşyalarımızı çaldılar. Dükkanımın her köşesine kamera yerleştirdim. 4 Tane genç alış-veriş bahanesiyle geldiler. Üçü beni, bir şey sorarmış gibi dükkânın en uzak köşesine çekerken diğeri arkada işini görüyordu. Bunu farkettim. Kameralar kayıtta olduğu için müdahele etmedim ve işini bitirmesini bekledim. Daha sonra dışarı çıkar çıkmaz peşinden giderek yakaladım."

POLİS HALEN YAKALAYAMADI
Mağaza sahibi yakaladığı hırsızları oyalarken polisi bekledi. Ancak polis uzun bir süre olay yerine gelmedi. Kalabalık çete elemanlarının kendisine bir zarar vermesinden çekinen Hakan Ceren yakaladığı hırsızların gitmesine göz yummak zorunda kaldı. Hakan Ceren hırsızları kameralara kaydetti ama polis görüntülerin çok net olmasına rağmen hırsızları yakalayamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!