Hindistan'da terör saldırısı: 101 ölü

Güncelleme Tarihi:

Hindistanda terör saldırısı: 101 ölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2008 09:37

Hindistan'ın finans merkezi Bombay'da 9 farklı yeri hedef alan silahlı ve bombalı saldırılarda en az 101 kişi hayatını kaybettti, 300 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Otomatik silahlar ve el bombalarıyla sokakları savaş alanına çeviren saldırganların lüks alışveriş merkezlerini, beş yıldızlı otelleri ve tursitlerin yoğun olduğu mekanlara yöneldiği öğrenildi. Görgü tanıkları, eli silahlı genç kişilerin her yerde İngiliz ve Amerikan pasaportlu insan avına çıktıklarını söyledi.

Hint televizyonları beş yıldızlı Tac Mahal ve Oberoi otellerinde çok sayıda Batılı turistin rehin tutulduğunu duyurdu. Tac Mahal otelinde çıkan yangın söndürülürken 4 militanın öldürüldüğü, 9’unun da tutuklandığı bildirildi. Sabaha dek süren saldırıları pek bilinmeyen Deccan Mücahidin örgütü üstlendi.

Hint ordusu, lüks otellerdeki rehin alma olayının ardından buralara asker yolladıklarını duyurdu. Tac Mahal’de kimi Batılı milletvekillerinin kaldığı, Oberoi Oteli’nin de kordon altına alındığı belirtiliyor.

Bir Türk aile de rehin

Hindistan'da 101 kişinin öldüğü saldırıda yabancı uyruklu kişiler de rehin alındı. Saldırganların bir Türk aileyi de rehin aldığı belirtildi.

Saldırganlar, hedef alınan otellerden biri olan 'Taj'da bazı yabancıları rehin tuttuyor. Polisin buraya müdahale ettiği ve polis güçlerinin iki ayrı noktadaki müdahalelerinde, araçlarla kaçmaya çalışan saldırganlardan 4’ünü öldürdüğü belirtildi. Açıklamalara göre 9 saldırgan da yakalandı.

Saldırganlar, hedef alınan iki otelde çoğu batılı bazı yabancıları rehin tutuyor. Rehin tutulanlar arasında 1 Türk aile de var.

Trident Otel'de patlama

Saldırganların 100 kişiyi rehin tutukları Trident/Oberoi Otel'de bugün bir patlama sesi duyuldu. Reuters haber ajansının haberine göre, otelin içinde 100 rehin İslamcı saldırganlar tarafından rehin tutuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!