Hıdrellezi kutladılar

Güncelleme Tarihi:

Hıdrellezi kutladılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2006 00:00

Almanya´nın Duisburg kenti yakınlarındaki Moers kasabasında, Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri (Bal-Der) hıdrellezi büyük coşkuyla kutladılar.

Haberin Devamı

Moers’teki şehir parkında bu yıl ikincisi yapılan hıdrellez kutlamasına yaklaşık 500 kişi katıldı. Erkeklerin mangalda et pişirdiği, kadınların sacda gözleme açtığı kutlamada Balıkesirliler bahara girmenin sevincini yaşadılar.

Balıkesir yöresine ait höçmerin tatlısı da ikram edilen davetliler, yemekten sonra davul zurna eşliğinde halaylar çektiler. Gençlerin futbol turnuvası, çuvalda yürüme yarışması, kaşıkta yumurta taşıma oyunuyla şenlikte eğlence doruğa çıktı.

Büyük ilgi görüyor

Bal-Der Başkanı Mehmet Semercioğlu, yaklaşık bir yıl önce kurulmalarına rağmen hemşehrilerinin büyük ilgisiyle karşılaştıklarını belirterek şunları söyledi:

\"Hıdrellez kutlamasına insanlarımızın coşkulu katılımından ötürü çok mutluyuz. Dernek çalışmalarımıza aktif şekilde katkı sağlamaları bizi sevindiriyor. Böyle günlerde hem insanlarımız birbirleriyle kaynaşıyor hem de çocuklarımız yöremizin örf, adet ve kültürünü öğreniyorlar.

Duisburg ve çevresinde yaşayan tüm hemşehrilerimizi bundan sonraki faaliyetlerimizde aramızda görmek isteriz. Hemşehrilerimiz bize www.Balıkesirliler.com adlı internet sitesinden ulaşabilirler.\"

Metin ES / MOERS

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!