Hiçbirinden korkmuyorum

Güncelleme Tarihi:

Hiçbirinden korkmuyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 12:26

Tarihinde ilk kez Alman birinci ligine çıkan İngolstadt’ın Rambo lakaplı kalecisi Ramazan Özcan, bu mutluluğu Hürriyet Gazetesiyle paylaştı. Almanya İkinci Futbol Ligi’nin 33. haftasında konuk ettiği RB Leipzig’i 2-1 yenen FC Ingolstadt, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş tarihinde ilk kez Bundesliga’ya yükselmişti.

Haberin Devamı

Almanya’nın İngolstadt takımı tarihinde bir ilki yaşıyor. Ramazan Özcan’ın file bekçisi olduğu İngolstadt başarılı bir sezon geçirdi ve ilk kez birinci lige çıktı. Tüm kent bayram havası içinde. Audi otomobil fabrikasının merkezi İngolstadt, şimdi de birinci ligin kentin ekonomisine büyük katkı getireceğine seviniyor. İngolstadt’ın birinci lige çıkmasında önemli payı olan Rambo lakaplı kalecisi Ramazan Özcan, bu sevinci ve mutluluğu Hürriyet Gazetesiyle paylaştı ve sorularımızı yanıtladı.

Birinci lige çıkmanız takım ve kent sakinleri arasında nasıl bir hava yarattı?
Kentteki hava muhteşem. İnanılmaz bir duygu. Bu takımın bir parçası olmaktan, bu kentte yaşamaktan ve bu takımda oynamaktan dolayı çok gururluyum. Ben zaten artık bu kentle tam manasıyla bütünleştim. Genç, yaşlı tüm taraftarlar bu tarihi olayı yaşıyor ve kutluyor. Ben de onların sevgi seliyle coşuyorum. Mutluluğun tadını çıkarıyoruz. Bu güzel havayı sözcükler anlatmaya yetmez.

Hocamızın büyük rolü var

İngolstadt’a gelirken, bir gün birinci lige çıkacağız hayali var mıydı?
Futbolda bu işler hayalle olmuyor. Çok çalışmak gerekiyor. Son 3 yıl tüm gücümüzle ikinci ligte kalmak için uğraştık. Ama bu yıl, sezona çok iyi başladık. Çok iyi bir sezon geçirdik ve bunun sonucu birinci lige çıkmayı başardık. Bu başarıda yeni hocamızın çok büyük rolü var. O, bizi tam bir takım yaptı. Aslına bakarsanız öyle pahalı futbolcular da almadı. Ama hocamız elindeki bu 15, 16 kişilik dar kadroyla bunu başardı. Başarıdaki benim payım ise diğer takım arkadaşlarımın paylarıyla orantılı. İkinci ligte şampiyon olabilmek için var gücümle kaleyi korudum.

Hepimiz çok kararlıyız

Zirveye çıkmak önemli ama, zirvede kalmak daha önemli. Birinci ligte kalabilecek misiniz?
Ben takımın birinci ligde kalacağına inanıyorum. Hepimiz çok kararlıyız. İnanç ve çalışmak önemli. Birinci lige çıkmak için nasıl kararlı mücadele ettiysek, ligte kalmak için de aynı kararlılıkla mücadele edeceğiz.

Alman Bundesliga’da kaleci olarak şutlarından korktuğunuz futbolcu var mı?
Hiçbirinden korkmuyorum. Kim gelirse gelsin. Heyecanlı ve dünyanın en iyi liginde oynamaktan da gurur duyuyorum.

Türkiye’yi çok özledim

Yorucu bir sezonun ardından şimdi tatil ve dinlenme zamanı. Tatile nereye gitmeyi planlıyorsunuz?
Önümde Avusturya milli takımı kalecisi olarak Rusya maçımız var. Bu maçtan sonra kız arkadaşım ve çocuğumuzla tatile çıkacağız. Planımızda İstanbul da var. Türkiye’yi çok özledim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!