‘Hiç sempatik değil, çılgınlık’

Güncelleme Tarihi:

‘Hiç sempatik değil, çılgınlık’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2023 09:48

Son dönemlerde yaptıkları eylemelerle tepki çeken ‘Son Nesil’ (Letzte Generation) adlı iklim aktivistlerine bir tepki de Almanya Başbakanı Olaf Scholz’dan geldi. Scholz, aktivistlerin kendilerini asfalta yapıştırma eylemlerini hiç sempatik bulmadığını söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Olaf Scholz, ‘AB Proje Günü’ kapsamında Brandenburg’a bağlı Kleınmachnow kentindeki Eigenherd Okulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada ‘Son Nesil’ adlı iklim aktivistlerine değinen Scholz, yaptıkları eylemlerin kimsenin fikrini değiştirmesine yardımcı olmadığı izlenimini edindiğini, aksine herkesi rahatsız ettiğini söyledi. Aktivistlerin eylemlerini hiç sempatik bulmadığını tam tersine eylemcilerin yöntemlerini verimsiz bulduğunu belirten Scholz, “Bir şekilde kendini bir resme ya da sokağa yapıştırmanın tamamen çılgınlık olduğunu düşünüyorum” dedi.

‘Hiç sempatik değil, çılgınlık’
TEPKİLER BÜYÜYOR
‘Son Nesil’ aktivistlerinin hafta başında Berlin’de yaptığı eylemde 250 polis memuru görevlendirilmişti. Karlsruhe’deki Federal Anayasa Mahkemesi önünde ‘Bundesverfassungsgericht’ yazılı bir taşa kendilerini yapıştırmaya çalışan iki aktivist geçici olarak gözaltına alınmıştı. İklim aktivistlerinin yolları kapatmasına ise arabalarından inen yolcular tepki göstermeye başladı. Tepkiler ise giderek şiddete dönüşüyor. Berlin’de son yapılan trafiği kapatma eyleminde bir otomobil sürücüsü, iklim aktivistlerine tekme ve yumruk atarak tepki gösterdi.
‘Hiç sempatik değil, çılgınlık’

‘Hiç sempatik değil, çılgınlık’

 

BAKMADAN GEÇME!