Hiç komik değil Ayşe

Güncelleme Tarihi:

Hiç komik değil Ayşe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2012 18:11

Alman TV kanalı ARD'de yayımlanan karnaval programındaki "Ayşe" tiplemesi, Türkleri küçümseyen esprileriyle izleyicilerin tepkisini çekti.

Haberin Devamı

AGAH özür istedi
Hessen Eyaleti Yabancılar ve Uyum Meclisleri Birliği, Alman Birinci Televizyonu'nda 2 Şubat Perşembe günü saat 20.15'de yayınlanan karnaval programında Türkleri rencide edici espiriler yapılmasını eleştirdi.

Alman Birinci Televizyonu ARD'de 2 Şubat günü saat 20.15'de yayınlanan karnaval programındaki 'Ayşe' tiplemesi Hessen Eyaleti Yabancılar ve Uyum Meclisleri Birliği (AGAH) tarafından eleştirildi. AGAH başkanı Corrado Di Benedeto, 'Espiriler haddini aştı. Türkler ile ilgili bütün önyargılar ortaya serildi. Hessen Radyo Televizyon Kurumu'ndan özür bekliyoruz. Espriye gülünür. Ancak buradaki espriler boğazımızı düğümledi. Ayşe, Türklerin suç işlediği, şiddete yönelik oldukları, kadınları ezdikleri, kadınların kötü eğitimli oldukları yolunda konuşma yaptı. Türkler hakkında olumsuz imaj verildi. Karnaval özgürlüğü önemli, ancak bu özgürlük başkalarının rencide edildiği durumda son bulur. Hessen Radyo Televizyon Kurumu bunu yayınlamakla uyum konusunda olumsuz bir hizmette bulunmuş oldu. Kurumdan özür bekliyoruz " dedi.

Neler var
Karnaval programında Ayşe Alman bayrağı üzerinde Türk bayrağı ile sahneye çıkıyor. Başörtülü Ayşe, 'Uyum nedir' sorusunu sorduktan sonra bayrağı indirerek mini eteğini göstererek, 'İşte uyum budur' diyor. Medya ile ilgili tecrübesi olduğunu belirten Ayşe, 'Nede olsa ZDF'de temizlik yapmıştım. Kardeşim Ahmet'in de kapalı devrede tecrübesi var. Oda Weiterstadt'ta (Hapishane kast ediliyor) tecil edilmemek üzere 10 yıllık sözleşmesi var" diyor.

Espriler 24 saat Döner TV uyum alışverişi kanalı esprisi ile devam ediyor. Bu kanalda Başbakan Erdoğan'ın sözde burka ile ilgili yazdığı kitabı tanıtılıyor. Daha sonrada karnaval paketi tanıtılıyor. Pakette karnaval burkası, sarımsaklı sucuk ve sanatçı Mürgit'in sevilen karnaval şarkısı, 'Ramazan'da pazartesi günü sabahında doğdum' şarkısı yer aldığı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!