Hessen'de sandığa gidildi

Güncelleme Tarihi:

Hessende sandığa gidildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2010 14:42

HESSEN Eyaleti genelinde 89 bölgede yabancılar meclisi yapıldı. Toplam 500 bin seçmenin oy kullanabileceği seçimlerde bu yıl bazı bölgelerde mektupla oy patlaması yaşandı.

Haberin Devamı

Frankfurt'ta beş bin üzerinde mektupla oy kullanırken, Gross Gerau kentinde de 141 mektup oyu kullanıldı. Eyalet genelinde iki bin 300 adayın yarıştığı seçimlerde adayların yüzde 60'ının Alman ve AB vatandaşı olduğu belirtildi.

Gross Gerau kentinde Papak ve Polat ailesi eski mahkeme binasında oylarını kullandı. Beş yıl önce Gross Gerau kentinde seçime katılanların oranının yüzde 14 üzerinde olduğunu hatırlatan Zafer Polat, "O yıl sadece otuz kadar mektupla oy kullanılmıştı. Bu yıl bunun neredeyse beş katı mektupla oy kullanıldı. Katılımın yoğun olacağını tahmin ediyoruz" dedi. Dillenburg Kenti'inde 1 numaralı sandıkta oylarını kullanan Habib Çoban ve Rüstem Canatan "Bu seçim Türk pasaportluların oy kullanabildiği tek seçim. Demokratik hakkımızı kullanıp oy kullanmanın mutluluğunu yaşadık" dediler. Son iki dönem Dillenburg Yabancılar Meclisi'nde başkanlık yaptığını söyleyen Habip Çoban "Geçtiğimiz yıllarda yüzde seçimlere bölgemizde 13'lük bir katılım vardı. Bu oran düşüktü ama Hessen Eyaleti'inde ortalama olarak yüzde 7,7 olduğunu düşünürsek iki katı fazla katılım. Bu yıl aday olan genç arkadaşlarımızın programlarında özellikle eğitim ve okul sorunlarını ele almaları güzel" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!