Hessen'de polis olmak isteyen gençler aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Hessende polis olmak isteyen gençler aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2007 16:58

Hessen Eyalet Polisi, göçmen kökenlileri polis teşkilatına çekmek için yoğun çaba içine girdi. Polis yetkilileri göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde polis olmak isteyenlere bilgi vermek amacıyla bilgilendirme toplantısı yaptı.

Haberin Devamı

Hessen Eyaleti Polis teşkilatı göçmen kökenlileri polis teşkilatına çekmek için çalışmalarını hızlandırdı. Yetkililer göçmen kökenlilerin yoğun olarak yaşadıkları Offenbach kenti İş Ajansı'nda gençlerle bir araya gelerek polislik mesleği, şartları hakkında bilgi verdiler.

Güneydoğu Hessen Emniyet Müdürlüğü Polis Meslek Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Danışmanı yüksek başkomiser Klaus Bastian ve Hanau ve Main Kinzig Bölgesi Öğrenci Yerleştirme Danışmanı Yüksek Başkomiser İlona Kaertner, Offenbach kentinde bulunan İş Ajansı Meslek Danışma Merkezinde göçmen kökenli ilgililerle bir araya gelerek polis mesleği hakkında ayrıntılı bilgi verdiler.

İlgili öğrenciler şartlar ve polis mesleğininin getirdiği yeniliklrle ilgili olarak sorularını bire bir yöneltme fırsatı buldular. Yapılan açıklamalarda polis mesleğine ilgi duyanların lise ve lise dengi okul mezunu, (Abitur ve Fachabitur), 34 yaşını aşmamış olmaları şartının arandığı kaydedilerek, "Türk ve diğer milletlerden gelenlerde aranan özelliklerle Avrupa ülkelerinden ve Alman olanlarda aranan şartlar aynı. Polis teşkilatına girmek için Alman vatandaşlığı şart değil. Arzu edenler polis mesleği ile ilgili olarak 0611-9460163 numaralı telefondan, www.polizei.hessen.de/polizeiberuf internet sitesinden bilgi edinebilir, sorularınızı polizeiberuf@polizei.hessen.de mailine gönderebilirsiniz" denildi.

Yapılan konuşmalarda polis mesleğine girecek olanların en az 160.cm boyunda olmaları, yüzme bilmeleri ve sabıka kayıtlarının bulunmaması gereğine dikkat çekilerek, "Birlikte çalışmayı beceremeyen bu mesleği seçmesin. En önemli unsur bu" vurgusu yapıldı.
TÜRKLER ARANIYOR

Güneydoğu Hessen Polis teşkilatı Yabancılar Sorumlusu Hüsamettin Eryılmaz, 2006 yılı verilerine göre bölgelerinde 34 Türk pasaportlu polisin çalıştığına işaret ederek, "Polis mesleği icabı toplumun devamlı içinde olan bir kişidir.

İçinde yaşadığı toplumun ihtiyaçlarını anlamak, insanlara daha ii bir şekilde yardımcı olmak, kültürler arası farklılıkları daha iyi kavrayarak daha iyi hizmet vermek amacı ile Hessen Eyaleti Polis teşkilatı göçmen kökenlileri bünyesine çekmek istiyor. Bu konuda yoğun çalışmalar var. Türk gençleri Alman vatandaşı olmasalar bile Alman polis teşkilatında görev alma şansına sahipler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!